• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noziedzības novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2003., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenām

Vēl šajā numurā

11.04.2003., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noziedzības novēršanu

Noziedzības un korupcijas novēršanas padome turpmāk varētu tikt dēvēta par noziedzības novēršanas padomi, tā vakar, 10. aprīlī, vienojās padomes sēdes dalībnieki. Šādas izmaiņas iekļautas padomes nolikumā, noteikumi drīzumā varētu tikt virzīti uz Ministru kabineta sēdi. Ceturtdien arī ierosinātas izmaiņas padomes sastāvā, papildus pieaicinot Augstākās tiesas priekšsēdētāju.

Padomes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Einars Repše tika iepazīstināts ar Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku gūto pieredzi nesenajā vizītē Honkongā: sēdes laikā klātesošajiem izvērsti tika vēstīts par honkongiešu pieredzi ceļā no spēcīgi koruptīvas valsts 1974. gadā līdz pat šodienai, kad iedzīvotāji aktīvi līdzdarbojas korupcijas novēršanā valstī. Klātesošie apsprieda, kā Honkongas pieredze varētu noderēt Latvijā.

Jāprecizē, ka Honkongā KNAB līdzvērtīga institūcija darbojas trijos virzienos, nodarbojoties ar korupcijas novēršanu, apkarošanu, kā arī korupcijas ļaunuma skaidrošanu sabiedrībai. Pie šīs institūcijas Honkongā darbojas diennakts ziņojumu centrs, kurā var vērsties iedzīvotāji. Līdzīgu centru KNAB iecerējis veidot arī Latvijā

Līdz šim padome divarpus gadu laikā bija sanākusi divas reizes, taču turpmāk nolemts padomes sēdes sasaukt biežāk, līdzko būs nepieciešams apspriest kādu jautājumus saistībā ar noziedzības novēršanu.

Nākamā sēde ieplānota nedēļā pēc Lieldienām.

Kristīne Jučkoviča, Ministru prezidenta palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!