• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iekšējā audita sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2003., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nekustamā īpašuma nodokli

Vēl šajā numurā

10.04.2003., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iekšējā audita sistēmu

Lai novērtētu Latvijas iestāšanās sarunu sadaļas “Finanšu kontrole” prasību ieviešanu iekšējā auditā un iekšējā kontrolē pagājušonedēļ Latvijā viesojās Eiropas Komisijas (EK) Budžeta ģenerāldirektorāta pārstāvji U.Klingenšterna un D.Šīrlinks.

Šī bija pēdējā EK pārstāvju vizīte pirmsiestāšanās periodā, un ziņojumā tiks sniegts vērtējums par Latvijas gatavību pārņemt Eiropas Savienības likumdošanas normas finanšu kontroles jomā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.

EK pārstāvji atzinīgi novērtēja valsts pārvaldē plānoto Iekšējo auditoru sertifikācijas sistēmas ieviešanu, kā arī progresu likumdošanas saskaņošanā.

Tikšanās laikā Finanšu ministrijā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar paveikto finanšu kontrolē kopš sarunu sadaļas slēgšanas. Budžeta ģenerāldirektorāta pārstāvji tika informēti par nesen pieņemto Iekšējā audita likumu un turpmākajiem pasākumiem, kas saistīti ar tā ieviešanu. Tika sniegta informācija par veiktajām salīdzinošajām pārbaudēm ministrijās, mācībām un semināriem, kā arī Finanšu ministrijas sagatavoto pārskatu par iekšējā audita sistēmas darbību valsts pārvaldē 2002.gadā. Sarunu laikā apspriesti jautājumi, kas skar valsts pārvaldes iekšējo auditoru neatkarību un objektivitāti.

EK Budžeta ģenerāldirektorāta pārstāvjiem tika sniegta detalizēta informācija par Eiropas Savienības programmu un projektu auditos iesaistīto ministriju iekšējā audita struktūrvienību veikumu.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!