• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts civildienesta pārvaldes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2003., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/367-2563

Par līgumu par mikroorganismu deponēšanas starptautisko atzīšanu patentu izskatīšanas procedūras vajadzībām

Vēl šajā numurā

04.04.2003., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts civildienesta pārvaldes darbu

Līdz ar rīkojumu par Valsts Civildienesta pārvaldes priekšnieka Armanda Kalniņa atbrīvošanu no amata Ministru prezidents Einars Repše 2003. gada 2. aprīlī izdevis rīkojumu par pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju iecelt Civildienesta kontroles daļas vadītāju Māri Knoku. Viņam uzdots pildīt pārvaldes vadītāja pienākumus līdz jauna priekšnieka iecelšanai likumā noteiktajā kārtībā.

M.Knoks informē, ka prioritārais uzdevums pēc amata pienākumu pārņemšanas ir pilnvērtīgi pabeigt iesākto pārvaldes reorganizāciju un iepazīties ar iestādes pašreizējo finanšu situāciju: “Steidzami jānovērš pārvaldes darba neefektīva organizēšana, budžeta līdzekļu ietvaros sakārtojot samaksu sistēmu Civildienesta kontroles daļas darbiniekiem.” Līdzekļus samaksu palielināšanai Civildienesta kontroles daļas darbiniekiem plānots rast iestādes budžeta ietvaros, jo pēc reorganizācijas ir ietaupīti līdzekļi, kuri arī tiks novirzīti šim mērķim. M.Knoks arī plāno nekavējoties pārtraukt pārvaldes iepriekš nepamatoti uzsākto kontroli Valsts administrācijas skolā.

Pārvaldes priekšnieka vietas izpildītājs turpinās citus A.Kalniņa laikā aizsāktos darbus, kuri tieši attiecas uz pārvaldes kompetenci, jo tajos nav konstatēti likumpārkāpumi: “Nav pamata apturēt citus jau sāktos procesus, jo nebūtu pareizi apstādināt iestādes darbu līdz brīdim, kad tiks atrasts jauns pārvaldes priekšnieks.”

Ministru prezidents uzdevis Valsts kancelejai likumā noteiktajā kārtībā rīkot konkursu uz pārvaldes priekšnieka amatu. M.Knoks informē, ka viņš, visdrīzāk, negrasās pretendēt uz pārvaldes priekšnieka vakanci, jo uzskata, ka būs valsts pārvaldei un civildienestam daudz noderīgāks, atrodoties pašreizējā — Civildienesta kontroles daļas vadītāja — amatā: “Tieši tagad, kad beidzot ir nostiprināts pārvaldes statuss un tās pilnvaras civildienesta kontroles jomā, paveras iespēja pilnvērtīgi nodrošināt ierēdņu darbības likumības kontroli, tādēļ neredzu nepieciešamību pamest šo atbildīgo darbības lauku.”

Gints Lazdiņš, Valsts civildienesta pārvaldes vadītāja palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!