• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga bija lielpilsēta, bet Pēterburga - vēl lielāka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2003., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai veicinātu labklājību un tautsaimniecības izaugsmi

Vēl šajā numurā

04.04.2003., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga bija lielpilsēta, bet Pēterburga — vēl lielāka

Šodien, 4. aprīlī, notiek Latvijas Zinātņu akadēmijas, Valsts mākslas muzeja un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja kopsēde “Pēterburga un Latvija kultūrvēsturisko sakaru skatījumā”

Šī ir jau 27. Latvijas Zinātņu akadēmijas sēde par pētījumiem Letonikā. Tā kā tiek aplūkots ļoti plašs Pēterburgas un Latvijas kultūrvēsturisko sakaru spektrs, kopsēdē piedalās gan vēsturnieki, arheologi, valodnieki un folkloristi, gan etnogrāfi, mākslas zinātnieki un muzeju speciālisti. Savus referātus pieteikuši akadēmiķi Arnis Vīksna (Kara medicīnas akadēmija un Latvijas ārsti), Ēvalds Mugurēvičs (Pēterburga un Latvijas arheoloģija) un Saulvedis Cimermanis (Pēterburgas akadēmiķis Anderss Jūhans Šēgrēns par Svētciema lībiešiem un jaunatrastie dotumi par viņu dzīvi un darbu), Latvijas ZA korespondētājlocekle Daina Nītiņa (Augusta Bīlenšteina pētījumi un Pēterburga), Latvijas ZA goda doktors Kārlis Ēriks Arons (Latviešu korporāciju sākumi Pēterburgā) un inženierzinātņu doktori Helmuts Guļevskis un Ilgars Grosvalds (Augstākā tehniskā izglītība Latvijā un Pēterburga), kā arī Valsts mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latviešu folkloras krātuves arhīva vadītāja Māra Vīksna, mākslas zinātnieces Ināra Bužinska un Aija Brasliņa. Pēc sēdes tās dalībnieki dosies uz Valsts mākslas muzeju, lai iepazītos ar izstādi “Pēterburgai 300”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!