• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu lauku ļaudīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2003., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kontroles atzinumu valsts austrumu robežas izbūvē

Vēl šajā numurā

02.04.2003., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu lauku ļaudīm

Vakar, 1. aprīlī, ANO Attīstības programma izsludināja ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) “TeleFood” projektu konkursu lauku iedzīvotājiem. FAO atbalstīs projektus, kas palīdz maznodrošinātiem lauku iedzīvotājiem uzsākt pārtikas produktu ražošanu gan pašu vajadzībām, gan pārdošanai, kā arī veicina bezdarbnieku, īpaši lauku sieviešu, nodarbinātību. Projektu konkursu administrēs Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs (LLKC). Kopējais finansējums Latvijai 2003. gadā ir 50 000 ASV dolāru. Kopš 1997. gada Latvijā ir apstiprināti 17 projekti par kopīgo summu 124 464 ASV dolāri.

Projektus konkursam var pieteikt cilvēku grupa, kurā ir vismaz 10 radniecīgi nesaistīti cilvēki. Priekšroka tiks dota projektiem, kuros būs iesaistīts visvairāk maznodrošināto iedzīvotāju, kā arī tiks radītas jaunas pastāvīgas vai sezonas darbavietas. Vienam projektam būs iespējams saņemt 5 000 - 10 000 ASV dolāru. Projekta ietvaros netiek segti izdevumi, kas saistīti ar personāla algām, mācībām, ceļojumiem, publikācijām, konsultācijām, degvielas un sakaru apmaksu. Projekta pieteicējiem projekta īstenošanā ir jāiegulda arī savi līdzekļi (naudā vai graudā) ne mazāk kā 20 % no kopējās projekta vērtības. Līdzekļus var pieprasīt tikai materiālo vērtību iegādei. Projekta vadības grupā jāiekļauj vismaz viens LLKC pārstāvis.

Projektu pieteikumi jāiesniedz Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrā līdz 2003. gada 22. aprīlim. Uzvarētāji tiks paziņoti 2003. gada 15. maijā.

“TeleFood” kampaņa ir viena no FAO starptautiskajām iniciatīvām, kuras mērķis ir palīdzēt maznodrošinātiem zemniekiem laukos apgādāt savas ģimenes ar pārtiku. Kampaņas laikā tiek rīkoti reklāmas pasākumi un koncerti dažādās pasaules valstīs ar mērķi vākt ziedojumus, kurus izmanto maznodrošināto iedzīvotāju pārtikas ražošanas projektu atbalstam.

ANO Pastāvīgā koordinatora birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!