• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par disciplinārlietām pret ierēdņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2003., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

19.03.2003., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par disciplinārlietām pret ierēdņiem

Valsts civildienesta pārvalde laikā no 2002.gada 7.novembra līdz 2003.gada 12.martam ierosinājusi un pārņēmusi savā izmeklēšanā 14 disciplinārlietas pret 17 ierēdņiem. 9 disciplinārlietas pārvalde ierosinājusi pēc savas iniciatīvas, 5 disciplinārlietas pārņemtas izmeklēšanā pēc valsts amatpersonu lūgumiem.

Šajā laika periodā pārvalde pabeigusi kopumā 12 disciplinārlietas, no tām astoņās piemērots sods. Četras disciplinārlietas izbeigtas bez soda piemērošanas, no tām trijos gadījumos pārvalde nav konstatējusi pārkāpumu, savukārt vienā gadījumā disciplinārlieta izbeigta sakarā ar amatpersonas atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās. Divas disciplinārlietas vēl tiek izmeklētas.

A.Kalniņš informē, ka minēto disciplinārlietu izmeklēšanas gaitā pieci ierēdņi atstādināti no amata uz dienesta izmeklēšanas laiku.

Minētajā laika posmā pārvalde saņēmusi arī 7 iedzīvotāju un ierēdņu sūdzības, no tām divās ierosinātas disciplinārlietas. Ar trim pārvaldes lēmumiem ierēdņi atjaunoti amatā, divas sūdzības noraidītas kā nepamatotas.

Salīdzinājumam – laikā no 2002.gada 1.janvāra līdz 6.novembrim pārvalde ierosināja un pārņēma savā izmeklēšanā 8 disciplinārlietas. Trijos gadījumos ierēdņiem piemērots sods, savukārt piecas disciplinārlietas izbeigtas bez soda piemērošanas. No tām pārvalde izbeigusi divas lietas, savukārt trijos gadījumos lietas izbeigtas pēc Ministru kabineta lēmuma.

Valsts civildienesta pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!