• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas līdzdalību PHARE programmās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2003., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Norvēģijas ciešāku sadarbību

Vēl šajā numurā

18.02.2003., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas līdzdalību PHARE programmās

Finanšu ministrs, nacionālais koordinators ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos Valdis Dombrovskis 13.februārī apstiprinājis Latvijas dalību 2002.gada PHARE daudzvalstu pašvaldību finansēšanas programmā, kas veidota sadarbībā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku, Eiropas Attīstības bankas padomi/ Kreditanstalt fūr Wiederaufbau un Eiropas Investīciju banku.

Programma tiek ieviesta Eiropas Savienības kandidātvalstīs. Programmas ieviešana plānota no 2002.gada 30.novembra līdz 2010.gada 31.maijam.

Programmas mērķi ir: stimulēt komercbankas izsniegt aizdevumus pašvaldībām un ar tām saistītajiem uzņēmumiem mazu infrastruktūras investīciju finansēšanai; stimulēt bankas izsniegt šāda veida ilgtermiņa aizdevumus; stiprināt banku spējas novērtēt un uzraudzīt ar šāda veida aizdevumiem saistītos riskus, kā arī pārvaldīt aizdevumus; sekmēt pašvaldību spējas sastādīt ilgtspējīgus un finansiāli pamatotus aizdevumu pieteikumus plānotajām investīcijām infrastruktūras jomā.

Programmas ietvaros Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka identificēs finanšu institūcijas un piešķirs tām aizdevumus, kuri savukārt tiks aizdoti pašvaldībām, kā arī privātiem un valsts uzņēmumiem, kas nodrošina pašvaldību pakalpojumus.

PHARE programmas neatmaksājamā palīdzība galvenokārt paredzēta to institūciju, kas piedalās programmā, personāla mācībām, komercbanku personāla stiprināšanai, komercbanku dalības maksas segšanai, kas programmas ietvaros jāatmaksā starptautiskajām finanšu institūcijām, un aizdevumu garantijām.

Programma iedalās trīs apakšprogrammās:

• Pašvaldību finansēšana sadarbībā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku: PHARE maksimālais neatmaksājamās finansiālās palīdzības apjoms programmai ir 15 miljoni eiro; Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas kredītu apjoms — vismaz 75 miljoni eiro.

• Pašvaldību finansēšana sadarbībā ar Eiropas Investīciju banku: PHARE maksimālais neatmaksājamās finansiālās palīdzības apjoms programmai ir 15 miljoni eiro; Eiropas Investīciju bankas kredīti — vismaz 75 miljoni eiro.

• Pašvaldību finansēšana sadarbībā ar Eiropas Attīstības bankas padomi/ Kreditanstalt fūr Wiederaufbau:

PHARE maksimālais neatmaksājamās finansiālās palīdzības apjoms programmai ir 14 miljoni eiro; Eiropas Attīstības bankas padomes/Kreditanstalt fūr Wiederaufbau kredītu apjoms programmai ir vismaz 70 miljoni eiro.

Finanšu ministrijas Starptautiskās palīdzības koordinācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!