• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas Irākas opozīcijas atbalsta grupas nostāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2003., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Itālijas sadarbību noziedzības apkarošanā

Vēl šajā numurā

07.02.2003., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas Irākas opozīcijas atbalsta grupas nostāju

Vakar, 6.februārī, LR Saeimas Irākas opozīcijas atbalsta grupas deputāti izteica nostāju Irākas jautājumā:

“Vakar ASV valsts sekretārs Kolins Pauels sniedza dokumentālus pierādījumus par Irākas centieniem slēpt masu iznīcināšanas ieročus pirms ANO ieroču inspektoru ierašanās valstī. Šāda Bagdādes rīcība ir klajā pretrunā ar ANO rezolūciju Nr. 1441. Šajā 2002.gada nogalē pieņemtajā rezolūcijā Apvienotās Nācijas paziņojušas, ka Irākas valdībai ir jāsniedz inspektoriem precīza un pilnīga informācija par ķīmisko, bioloģisko un atomieroču programmām.

Pierādījumi par Bagdādes vēlmi saglabāt masu iznīcināšanas ieročus ir bīstams signāls, kas liecina par Sadama Huseina režīma agresīvo politiku. Irākas opozīcijas atbalsta grupa aicina Irāku nekavējoties sniegt pilnīgu informāciju par savām ieroču programmām un pilnībā atbruņoties. Atbalsta grupa uzskata, ka atbruņošanās jautājumā priekšroka ir jādod mierīgam risinājumam un ka militārs konflikts ir galējais līdzeklis, ja Irāka turpinās ignorēt ANO Drošības padomes prasības. Taču, ja Sadama Huseina režīms atteiksies ievērot ANO rezolūcijas par Irākas atbruņošanos, starptautiskā sabiedrība būs spiesta reaģēt ar visiem iespējamajiem līdzekļiem.

Grupa pilnībā atbalsta Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas paziņojumu par Latvijas atbalstu starptautiskajai koalīcijai spēka lietošanas gadījumā. Grupa pievienojas ASV un tām Eiropas valstīm, kuras atbalsta morālo nepieciešamību atbruņot Irākas agresīvo režīmu un ir gatavas cīnīties pret draudiem pasaules drošībai.

Latvijas un Irākas opozīcijas atbalsta grupa: Liene Liepiņa, Guntis Bērziņš, Ēriks Jēkabsons, Oskars Kastēns, Solvita Mellupe.”

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!