• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Itālijas sadarbību noziedzības apkarošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2003., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 6. februārī, Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

07.02.2003., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Itālijas sadarbību noziedzības apkarošanā

Otrdien, 4.februārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa un Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis tikās ar Itālijas Republikas Nacionālā antimafijas biroja pārstāvjiem.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Itālijas sadarbības iespējas organizētās noziedzības apkarošanā, kā arī abu valstu parlamentu radniecīgo komisiju un Itālijas Nacionālā antimafijas biroja un līdzīgu Latvijas organizāciju sadarbības aktivizēšanas iespējas.

A.Laksa un A.Latkovskis iepazīstināja Itālijas Nacionālā antimafijas biroja pārstāvjus ar abu komisiju galvenajiem darbības virzieniem. A.Laksa arī informēja par Aizsardzības un iekšlietu komisijas likumdošanas darbu un komisijas ieceri aktivizēt sadarbību ar NATO dalībvalstu parlamentu pārstāvjiem, jo viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir integrācija Ziemeļatlantijas aliansē. Itālijas Nacionālā antimafijas biroja pārstāvji tika informēti arī par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izveidi un darbības virzieniem.

Savukārt viesi no Itālijas pastāstīja par Antimafijas biroja funkcijām un struktūru, uzsverot, ka galvenā uzmanība pievērsta reģionālo prokuratūru darbības koordinācijai un atbalstam kriminālās izmeklēšanas lietās, kas saistītas ar organizēto noziedzību. Prokurors Pjero Luidži Vinja uzsvēra, ka organizēto noziedzību efektīvi var apkarot tikai ciešā starptautiskā sadarbībā, jo organizētai noziedzībai nav ģeogrāfisko robežu.

Abas puses bija vienisprātis, ka 2002.gada 26.februārī Romā parakstītais memorands par sadarbību starp Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru un Itālijas Nacionālo antimafijas biroju cīņā pret organizēto noziedzību un krimināldarbības rezultātā gūto ienākumu legalizēšanu aktivizēs abu valstu turpmāko sadarbību organizētās noziedzības apkarošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!