• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Portugālē Intam Upmacim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2003., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkrētā brīdī ar konkrētiem lēmumiem

Vēl šajā numurā

05.02.2003., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Portugālē Intam Upmacim

VESTNIEKS.JPG (14373 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 4. februārī, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas Republikas vēstniekam Portugālē Intam Upmacim.

Sarunā abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Portugāles attiecības ir labas, taču tām vēl ir lielas attīstības iespējas. V.Vīķe-Freiberga un I.Upmacis pārrunāja ekonomisko kontaktu attīstību, kā arī sadarbības izvēršanas veidus zinātnē un kultūrā. Vēstnieks informēja prezidenti, ka šā gada beigās Portugālē varētu tikt izdota latviešu dzejas antoloģija latviešu un portugāļu valodā. Iepriekš jau iznācis Leona Brieža dzejas tulkojums portugāļu valodā, kas kļuvis par bibliogrāfisku retumu.

Vēstnieks atzina, ka ekonomiskās attiecības ir tikai iedīglī, tāpēc par vienu no nozīmīgākajām savas darbības prioritātēm vēstnieks atzina ekonomisko attiecību veicināšanu starp abām valstīm. Tiks strādāts arī pie atbalsta veidošanas Latvijai NATO līguma ratifikācijas jautājumā.

Vēstnieks uzsvēra, ka būtu izvēršams Latvijas un Portugāles kā Eiropas mazo valstu sadarbības aspekts. Tas jau aizsākts pagājušajā gadā, kad Austrijas prezidents Tomass Klestils bija ielūdzis uz sarunām Zalcburgā triju Baltijas valstu un Portugāles prezidentu. Plānots, ka šogad Portugāles prezidents Žorže Sampaijo varētu apmeklēt trīs Baltijas valstis.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!