• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tūrisma nozari. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2003., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienpusīgu propagandu

Vēl šajā numurā

17.01.2003., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tūrisma nozari

Tūrisma nozarei jākļūst par vienu no galvenajām biznesa nozarēm - to tikšanās laikā ar Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem uzsvēra Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers un ekonomikas ministrs Juris Lujāns. Pamatojot, kādēļ nepieciešama tūrisma nozares pāriešana ekonomikas ministrijas pārraudzībā, A.Šlesers uzsvēra: “Valdībai bija jāizšķiras – vai tūrismam jākļūst par nopietnu tautsaimniecības nozari vai jāattīstās tikpat haotiski un nekonsekventi kā līdz šim. Ministru balsojums pierādīja, ka valdība iestājas par tūrismu kā biznesa nozari, kas spēj piesaistīt nopietnas investīcijas.”

Arī ekonomikas ministrs Juris Lujāns piekrita, ka tūrisms ir milzīga industrija, kas prasa ievērojamas investīcijas, un šīs nozares atrašanās Ekonomikas ministrijas pārziņā ir loģiska.

Tikšanās laikā tūrisma nozares pārstāvji nāca klajā ar vairākiem konkrētiem priekšlikumiem tūrisma attīstības veicināšanai. Šobrīd būtiskākās tūrisma problēmas, pēc nozares speciālistu domām, ir Krievijas vīzu un nodokļu jautājums. Latvija vienīgā no Baltijas valstīm jau ir gatava piemērot pievienotās vērtības nodokli (PVN) tūrisma produktiem (to prasa ES likumdošana). Tomēr šāda steiga padara Latviju dārgāku par Lietuvu un Igauniju, kas mūsu tūrismam rada vienīgi zaudējumus. Lai risinātu šo jautājumu, A.Šlesers iecerējis tikties ar finanšu ministru Valdi Dombrovski. Viņaprāt, ar steigu jāmeklē kompromiss arī Krievijas vīzu izsniegšanas procesā un jāaicina uz dialogu attiecīgo Krievijas institūciju pārstāvji.

Valdības pārstāvji solīja neveikt būtiskas izmaiņas esošajās tūrisma struktūrās, bet gan stiprināt tās, piesaistot vairāk speciālistu. Tiek arī gaidīti konkrēti tūrisma nozares ekspertu priekšlikumi, kāds atbalsts tūrisma nozarei ir nepieciešams.

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!