• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālajiem jautājumiem Zemgales novadā

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta ieņēmumiem

2002. gada decembrī gan valsts pamatbudžetā, gan lielākajā speciālajā budžetā – valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā – bijuši rekordlieli ieņēmumi, liecina Valsts kases operatīvie dati par budžeta izpildi decembrī.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi decembrī bijuši 75,8 miljoni latu, kas ir lielākais viena mēneša ieņēmumu apjoms valsts budžetā. Arī sociālā budžeta ieņēmumi sasnieguši nebijušu apmēru – decembrī sociālā budžeta neto ieņēmumi bijuši 56,4 miljoni latu, kas vidēji par 10 miljoniem latu pārsniedz citu mēnešu ieņēmumus. Lieliskie sociālā nodokļa maksājumi nodrošinājuši, ka decembrī sociālajā budžetā ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 4,6 miljoniem latu.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotā informācija par nodokļu maksājumiem pērnā gada decembrī rāda, ka 2002.gada pēdējā mēneša VID administrētie nodokļu ieņēmumi bijuši 163 miljoni latu, kas nozīmē 105,8% izpildi pret decembra ieņēmumu plānu. Plānotais ieņēmumu apjoms pārsniegts par 9 miljoniem latu. Šajā mēnesī VID iekasējis 10% no gada kopējā nodokļu ieņēmumu plāna.

Decembra veiksmīgie dati nodrošinājuši arī labus 2002.gada kopējos budžeta ieņēmumu rādītājus. Tā 2002.gadā VID iekasējis nodokļos 1,63 miljardus latu, kas ir par 25 miljoniem latu vairāk, nekā bija plānots, tas ir, ieņēmumu plāns ir izpildīts par 101,6%. 2002.gadā VID valsts budžetam nodrošinājis par 178 miljoniem latu vairāk nekā 2001.gadā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!