• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir paredzama stabila un strauja attīstība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2003., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir sācies ļoti darbīgs un aktīvs rīcības gads

Vēl šajā numurā

10.01.2003., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir paredzama stabila un strauja attīstība

Atis Sjanīts, Latvijas vēstnieks Kanādā, — “Latvijas Vēstnesim”

SJANITS.JPG (21224 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

— Kurus aizvadītā gada notikumus jūs uzskatāt par nozīmīgākajiem Latvijas ārpolitikā?

— Blakus tiem diviem notikumiem, kurus mēs visi zinām un kurus jau visi min – uzaicinājumiem iestāties NATO un Eiropas Savienībā (ES) —, domāju, ne mazāk svarīga mūsu ārpolitikai bija kontinuitāte pēc parlamenta vēlēšanām. Mēs esam izvairījušies no dažādiem politiskajiem zigzagiem, kas bijuši raksturīgi vairākās postkomunisma valstīs. Tādējādi būtībā nelielā ārvalstu preses interese par vēlēšanu rezultātiem šoreiz mums ir ļoti pozitīva, jo daudzu izpratnē, arī manas rezidences zemē Kanādā, mēs kļūstam arvien “neinteresantāka” valsts — pozitīvā nozīmē, jo Latvijā ir stabila, strauja, prognozējama attīstība.

— Kādu iztēlojaties jauno gadu Latvijas ārpolitisko prioritāšu īstenošanā?

— Turpinot jau iesākto domu, gribētos ticēt un reizē arī esmu pārliecināts, ka nepatīkumu pārsteigumu nebūs, ja turpināsim mērķtiecīgu un neatlaidīgu darbu ES un NATO integrācijā.

— Kas, jūsuprāt, ir pats svarīgākais 2003. gada uzdevums Latvijas Ārlietu ministrijai un visai Latvijas sabiedrībai?

— Tas pats jau minētais — saglabājot straujo mūsu saimnieciskās attīstības tempu, nepieļaut dažādus zigzagus. Pagājušais gadsimts mūsu tautai bijis pārāk vētrains, lai to varētu atļauties. Šeit, Kanādas latviešu vidū, īpaši redzams, cik daudz intelektuālā potenciāla Latvija kara vētrās zaudējusi. Otrreiz mēs to savā vēsturē vairs nevaram atļauties. Garantija tam ir integrācija ES un NATO.

— Kā jūs raksturotu Latvijas divpusējās attiecības ar Kanādu? Ko šajās attiecībās sagaidāt no 2003. gada?

— Latvija un Kanāda šajā gadā oficiāli kļūs par sabiedrotajiem vienā aliansē, un tas, protams, ievērojami sekmēs Latvijas atpazīstamības veicināšanu šajā zemē, kuras galvaspilsētu Otavu no Latvijas šķir septiņas laika joslas. To jau zināmā mērā ir veicinājusi arī NATO Prāgas galotņu apspriede.

— Ko jūs personīgi sagaidāt no jaunā gada?

— Esmu tikko sācis strādāt ne tikai jaunā zemē, bet arī man jaunā kontinentā. Šis kontinents pēdējā desmitgadē bijis dinamiskākais pasaulē, tādēļ to iepazīt un izzināt man būs īpašs personīgais gandarījums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!