• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja: Tiekoties ar Tunisijas vēstnieku Tiekoties ar Īrijas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2003., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir paredzama stabila un strauja attīstība

Vēl šajā numurā

10.01.2003., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja:

Tiekoties ar Tunisijas vēstnieku

Vakar, 9.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Tunisijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ali Bousninu.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Tunisijas divpusējās sadarbības intensificēšanas iespējas.

Tunisijas vēstnieks un Saeimas priekšsēdētāja pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un atzina, ka kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 1992.gadā Latvijas un Tunisijas attiecības ir veidojušās draudzīgas un stabilas. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka pastāv plašas iespējas veidot veiksmīgu divpusējo dialogu politikā, ekonomikā, izglītībā un kultūrā, apmainoties ar oficiālu amatpersonu vizītēm, paplašinot līgumtiesisko bāzi, kā arī apmainoties viedokļiem par abām valstīm aktuāliem jautājumiem.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi un cerīgi raudzījās uz abu valstu divpusējo attiecību padziļināšanos nākotnē.

Tiekoties ar Īrijas vēstnieci

Vakar, 9.janvārī, pie Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres atvadu vizītē bija ieradusies Īrijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Telma Marija Dorana.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Īrijas divpusējās sadarbības iespējas, kā arī abu valstu pieredzi attiecībās ar Eiropas Savienību.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka Latvijas un Īrijas divpusējās attiecības ir ļoti labas un izveidojies savstarpēji ieinteresēts politiskais dialogs. Sarunas dalībnieces pārrunāja sadarbību starp abu valstu parlamentu komisijām, nepieciešamību un lietderību dalīties pieredzē, kas Īrijā gūta, rīkojot referendumus.

I. Ūdre un T.M. Dorana bija vienisprātis, ka laika posmā līdz referendumam liela vērība jāveltī sabiedrības informēšanai par Eiropas Savienību. I.Ūdre uzsvēra reģionālās sadarbības nozīmi paplašinātās Eiropas kontekstā, kad lēmumu ietekmēšanai ļoti būtiska būs mazo valstu vienota nostāja.

I.Ūdre un T.M.Dorana arī apsprieda Latvijas un Īrijas divpusējās sadarbības iespējas un bija vienisprātis, ka tā aktivizējama parlamentu līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja pasniedza Īrijas vēstniecei piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!