• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrijas 2002. gada 13. decembra instrukcija Nr. 1–2/7 "Zvērināta tiesu izpildītāja amata apliecību veidi un to lietošanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2002., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atgriešanās vārdi

Vēl šajā numurā

30.12.2002., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tieslietu ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 1–2/7

Pieņemts: 13.12.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrijas instrukcija Nr. 1–2/7

2002.gada 13.decembrī

Zvērināta tiesu izpildītāja amata apliecību veidi un to lietošanas kārtība

Izdota saskaņā ar

Tiesu izpildītāju likuma 29.panta otro daļu

1. Šī instrukcija nosaka zvērināta tiesu izpildītāja amata apliecību veidus un to lietošanas kārtību.

2. Zvērināta tiesu izpildītāja amata apliecības ir amatpersonas ieņemamā amata un tās tiesības un pienākumus apliecinošs dokuments.

3. Zvērinātam tiesu izpildītājam ir divas amata apliecības:

1) amata apliecība (nr.1), kuru zvērināts tiesu izpildītājs uzrāda, veicot amata pienākumus;

2) amata apliecība (nr.2), kas novietota zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

4. Amata apliecība nr.1 ir atverama, tās augšējā mala ir 19 cm gara, sānu mala ir 6 cm gara. Ārējā vāka materiāls ir marmora sarkans baladeks, teksts ir zeltspiedē, uz vāka attēlots papildinātais mazais valsts ģerbonis un teksts “Latvijas Republika Zvērināta tiesu izpildītāja apliecība”. Atvēruma kreisajā pusē ielīmēta zvērināta tiesu izpildītāja fotogrāfija 3,5X4,5 cm, ierakstīts apliecības numurs, izdarīts apliecības lietotāja paraksts un Tieslietu ministrijas zīmoga nospiedums. Atvēruma labajā pusē ir norādīta šāda informācija: zvērināta tiesu izpildītāja vārds, uzvārds, personas kods, amata vieta, prakses vieta, izsniegšanas datums. Amata apliecību paraksta tieslietu ministrs.

5. Amata apliecība nr.2 ir uz A4 formāta papīra lapas. Uz apliecības attēlots papildinātais mazais valsts ģerbonis un teksts “Latvijas Republika Zvērināta tiesu izpildītāja apliecība” un tajā norādīta šāda informācija: apliecības numurs, zvērināta tiesu izpildītāja vārds, uzvārds, personas kods, amata vieta, prakses vieta, izsniegšanas datums. Amata apliecību paraksta tieslietu ministrs.

6. Amata apliecību paraugi pievienoti šīs instrukcijas pielikumā.

7. Zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums uzrādīt amata apliecību nr.1 pirms amata darbību veikšanas. Apliecība uzrādāma arī pēc personu, kuras piedalās amata darbību izdarīšanā, pieprasījuma.

8. Zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums novietot amata apliecību nr.2 apmeklētājiem redzamā vietā zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

9. Apliecības nedrīkst nodot citām personām.

10. Par amata apliecību izsniegšanu, izmaiņām tajās, spēka zaudēšanu Zvērinātu tiesu izpildītāju padome kārto uzskaiti, vedot zvērinātu tiesu izpildītāju apliecību reģistrācijas žurnālu.

11. Zvērināts tiesu izpildītājs ir tiesīgs griezties Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē ar lūgumu izsniegt jaunas apliecības, ja izsniegtajās apliecībās ietvertā informācija ir mainījusies. Iesniegumam pievienojams informācijas izmaiņas apstiprinošs dokuments. Zvērinātu tiesu izpildītāju padome pēc atbilstoša iesnieguma saņemšanas sagatavo zvērinātam tiesu izpildītājam jaunas apliecības ar jaunu numuru.

12. Iepriekš izsniegtās apliecības nododamas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē.

13. Ja apliecības pazaudētas, nozagtas vai iznīcinātas, zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums nekavējoties informēt par to Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi un policijas iestādes. Zvērinātu tiesu izpildītāju padome pēc iesnieguma saņemšanas un visu apstākļu noskaidrošanas sagatavo zvērinātam tiesu izpildītājam jaunu apliecību ar jaunu numuru.

14. Zvērināta tiesu izpildītāja apliecības uzskatāmas par spēku zaudējušām zvērināta tiesu izpildītāja nāves, atstādināšanas, atcelšanas vai atbrīvošanas no amata gadījumos, kā arī gadījumos, kad apliecības pazaudētas, nozagtas vai iznīcinātas.

15. Zvērināta tiesu izpildītāja atstādināšanas, atcelšanas vai atbrīvošanas no amata gadījumos zvērināts tiesu izpildītājs ne vēlāk kā nākamajā dienā apliecības nodod Zvērinātu tiesu izpildītāju padomei.

16. Par apliecību spēka zaudēšanu Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ievieto laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” sludinājumu.

17. Ja no amata atbrīvotais, atceltais vai atstādinātais zvērināts tiesu izpildītājs tiek atjaunots amatā saskaņā ar tiesas spriedumu, Zvērinātu tiesu izpildītāju padome izsniedz tam jaunu apliecību ar jaunu numuru.

18. Zvērināta tiesu izpildītāja nāves, atstādināšanas, atcelšanas vai atbrīvošanas no amata gadījumos sludinājuma izdevumus, kā arī izdevumus, kas saistīti ar jaunu apliecību izgatavošanu, ja no amata atbrīvotais, atceltais vai atstādinātais zvērināts tiesu izpildītājs tiek atjaunots amatā saskaņā ar tiesas spriedumu, sedz no Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes līdzekļiem. Pārējos gadījumos izdevumus, kas saistīti ar sludinājumu publicēšanu un jaunu apliecību izgatavošanu, sedz apliecību lietotājs.

Tieslietu ministrs A.Aksenoks

1.pielikums

1-1-TI COPY.GIF (31598 bytes)

1-2-TI COPY.GIF (49443 bytes)

2.pielikums

2-TI COPY.GIF (52589 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!