• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Attīstības programmas un Latvijas valdības sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2002., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas paplašināšanos un mūsu lauksaimniecību

Vēl šajā numurā

30.12.2002., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Attīstības programmas un Latvijas valdības sadarbību

ANO Attīstības programma Latvijā darbojas kopš 1993.gada, kad ar Latvijas valdību tika parakstīts sadarbības dokuments par kopēju darbu tautas attīstības veicināšanā. 2001.gadā ANO Attīstības programma ar Latvijas valdību vienojās laika posmā līdz 2004.gadam kopīgi strādāt sabiedrības integrācijas veicināšanā, nabadzības mazināšanā, atbalsta nodrošināšanā nevalstiskajām organizācijām, dzimumu līdztiesības un jauniešu veselības veicināšanā. ANO Attīstības programmas kopdarbība ar valdību iezīmēja arī tautas attīstības politikas analīzi līdz 2004. gadam, tiesu varas un tās neatkarības un tiesisko pakalpojumu pieejamības stiprināšanu. Latvijas valdība sadarbībā ar ANO strādā arī vides aizsardzības jomā, nodrošinot vides menedžmentu un veicinot bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu Latvijā.

Ir izstrādāts jauns tiesu varas likums un notikusi tā sabiedriskā apspriešana; tiek izstrādāta bezmaksas juridiskās palīdzības nodrošināšanas koncepcija.

Izstrādāta politikas ietekmes izvērtējuma metodika, kas paredz jau likumprojektu izstrādāšanas posmā izvērtēt to iespējamo ietekmi uz valsts un sabiedrības attīstību, kā arī tiek izstrādāts politiskās līdzdalības nodrošināšanas mehānisms, paredzot nevalstisko organizāciju plašāku iesaisti likumdošanas procesā.

Vides aizsardzības jomā ir izstrādāta Latvijas Nacionālā bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanas stratēģija un sagatavots darbības plāns tās ieviešanai; izveidota Nacionālā bioloģiskās daudzveidības monitoringa programma un izveidots bioloģiskās daudzveidības Latvijā informatīvais un sadarbības portāls. Šogad panākta vienošanās par trīs jaunu projektu ieviešanu (apmēram 1 miljona latu vērtībā): līdzekļi piešķirti Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātam, Nacionālā plāna īstenošanai saistībā ar noturīgajiem piesārņotājiem, kā arī tiks strādāts pie vides pārvaldes uzlabošanas.

Sākta sabiedrības integrācijas procesa monitoringa un novērtēšanas sistēmas izstrāde. Pierobežu pašvaldībās popularizēta Valsts integrācijas programma un pieredze sabiedrības integrācijas veicināšanā.

Izstrādāta HIV/AIDS izplatības ierobežošanas programma 2003.- 2007.gadam; atvērti 8 konsultāciju un šļirču apmaiņas centri intravenozo narkotiku lietotājiem. Veikts pētījums par jauniešiem draudzīgu veselības pakalpojumu pieejamību.

2002.gadā ANO Attīstības programma un Latvijas valdība parakstīja saprašanās memorandu, kas paredz sekmēt Latvijas ekspertu iespējas piedalīties palīdzības sniegšanas projektos, piesaistot starptautiskos resursus.

2002.gadā arī Latvijā sākās Globālās vienošanās kustība, kas apvieno uzņēmumus un organizācijas, kuras savā darbībā ievēro un popularizē korporatīvās atbildības principu, nodrošina cilvēktiesību ievērošanu savā uzņēmumā, rūpējas par apkārtējo vidi un sniedz atbalstu vietējai sabiedrībai. Globālās vienošanās kustībai ir pievienojušies šādi Latvijas uzņēmumi: banka “Nordea”, “Grindeks”, “Latvijas dzelzceļš”, “Lattelekom”, “Aldaris”, Lietišķās informācijas dienests, Valodu mācību centrs, uzņēmumi “SilJa” un “Komin”, laikraksts “Diena”, pamatskola “Patnis”, Miesassargu asociācija.

ANO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!