• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja atzīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2002., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām likumos, kas stāsies spēkā ar 1. janvāri

Vēl šajā numurā

30.12.2002., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja atzīšanu

Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs (LATAK) 27.oktobrī Kopenhāgenā parakstīja Daudzpusēju atzīšanas līgumu par laboratoriju un sertificēšanas institūciju akreditācijas rezultātu savstarpēju atzīšanu.

Akreditācijai Eiropā un citur pasaulē ir būtiska loma, lai samazinātu tehniskās barjeras tirdzniecībā, palīdzētu aizsargāt patērētājus un apkārtējo vidi no bīstamu produktu ietekmes un veicinātu godīgāku konkurenci starp ražotājiem.

Līgums parakstīts Eiropas Akreditācijas kooperācijas 10.ģenerālās asamblejas laikā. Daudzpusējā atzīšanas līguma parakstīšana nozīmē, ka Latvijā akreditēto institūciju pārbaudītie produkti, procesi un pakalpojumi var tikt atzīti citās šī līguma parakstītāju valstīs bez atkārtotas novērtēšanas.

Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs ir valsts iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā un darbojas, pamatojoties uz likumu “Par atbilstības novērtēšanu”. Savukārt Eiropas Akreditācijas kooperācija ir laboratoriju, sertificēšanas un inspicēšanas institūciju akreditācijas iestāžu koordinējoša organizācija, par kuras biedriem var tikt uzņemtas ES, EBTA un ES kandidātvalstu akreditācijas institūcijas ar nosacījumu, ja tās veic akreditāciju atbilstoši ES standartu prasībām.

LATAK par pilntiesīgu Eiropas Akreditācijas kooperācijas biedru kļuva 1999.gadā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!