• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Katrs no jums ir nesis Latvijas vārdu pasaulē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropu un Latviju filozofiskā dialogā

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Katrs no jums ir nesis Latvijas vārdu pasaulē”

Vakar tika rīkota pieņemšana Latvijas uzņēmējiem — valsts vizīšu delegāciju dalībniekiem

UZ2.JPG (17919 bytes) UZ3.JPG (23559 bytes)
UZ4.JPG (18896 bytes) UZ5.JPG (18950 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Vakar, 19.decembrī, Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas un Imanta Freiberga rīkotajā pieņemšanā: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs; Latvijas uzņēmēji (augšējos attēlos); Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs sarunā ar uzņēmējiem — valsts vizīšu dalībniekiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Runa uzņēmējiem, valsts vizīšu dalībniekiem, Ziemassvētku tikšanās reizē Rīgas pilī 2002.gada 19.decembrī

Man prieks jūs redzēt pilī šovakar. Es sveicu jūs visus šajā jaukajā svētku priekšvakarā. Vispirms sveicu jūs kā Latvijas uzņēmēju pārstāvjus, kas šodien ar šo uzaicinājumu tiekat godināti Rīgas pilī. Ar šo žestu es gribētu teikt, ka šiem uzņēmējiem ir valstiski nozīmīga loma, jo bez viņu darbības mēs nekad nebūtu tik tālu tikuši, kā šobrīd mums tas ir izdevies.

Uzņēmējdarbība ir būtiska valsts attīstības sastāvdaļa. Ir daudzas svarīgas nozares, un katrai no tām ir sava noteikta vieta, bet modernajā pasaulē, brīvā tirgus apstākļos, konkurences un globalizācijas apstākļos uzņēmējdarbība ir tā, bez kuras neviena valsts nevar iztikt, arī maza valsts, kurai ir daudz jāpūlas, lai izturētu konkurences tirgu. Ja uzņēmējs mazā valstī iegūst zināmus sasniegumus, tam, pēc manām domām, ir vēl lielāka vērtība tamdēļ, ka tās darba vietas un tie nodokļi, kas tiek maksāti, ir proporcionāli svarīgāki mazā valstī.

Uzņēmējs pārstāv savu valsti arī kontaktā ar citu valstu kolēģiem, un tamdēļ sirsnīgi vēlos sveikt jūs kā līdzbiedrus un pavadoņus mūsu vizītēs ārzemēs. Vēlos pateikties jums, ka jūs piedalījāties tajās un bijāt to nozīmīga sastāvdaļa, jo šie braucieni ir bijuši sekmīgi un ieguvuši uzmanību valstīs, kurās viesojāmies, un ir nesuši augļus, kas arī bija jūsu nolūks, – uzņemt kontaktus, gūt pieredzi, vērtīgu informāciju, parādīt sevi un savu uzņēmumu, arī parādīt savu valsti. Tādā kontekstā jūsu dalībai vizītēs ir bijusi diplomātiska loma. Arī katrs no jums ar savu personību, savu stāju un interesēm ir nesis Latvijas vārdu pasaulē un nesis to pozitīvi — kā veiksmes stāstus, rādot, ka esat sekmīgi, spējat attīstīties zināmos grūtos apstākļos.

Vēlos sirsnīgi jums visiem novēlēt veiksmi turpmākajā darbībā, it īpaši nākamajā gadā. Lai piepildās viss, ko esat iecerējuši sev personīgi, savai ģimenei un uzņēmumam! Es aicinātu jūs piedalīties arī nākotnes braucienos. Valsts prezidentam ir paredzētas valsts vizītes arī nākamajā gadā, un šķiet, ka jau ir apstiprinātas valsts vizītes Polijā un Vācijā. Laipni lūdzu, domājiet par tām, dariet to zināmu citiem! Te atkal paveras jaunas iespējas, ko, ceru, daudzi izmantos. Bet šajā vakarā mēs vienkārši vēlamies pateikt paldies!

Lai jums priecīgi Ziemassvētki un laimīgs Jaunais gads!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!