• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tirgotāju asociācijas vēstuli Ministru prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Katrs no jums ir nesis Latvijas vārdu pasaulē"

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tirgotāju asociācijas vēstuli Ministru prezidentam

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) 19.decembrī Ministru prezidentam Einaram Repšem nosūtīja vēstuli, kurā kategoriski iebilst pret valdības nodomu ieviest uzņēmējdarbības riska valsts nodevu, kā arī iesniedza LTA birojā saņemtās anketas ar uzņēmēju parakstiem pret “blēžu nodevas” ieviešanu.

Pēc daudzu mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvju ierosinājuma LTA aicināja uzņēmējus ar saviem parakstiem atbalstīt priekšlikumu veikt grozījumus likumā “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā” un no šīs nodevas atbrīvot tos uzņēmējus, kuri regulāri noteiktajos termiņos un pilnā apjomā ir veikuši obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas. Asociācijas viedokli šajā jautājumā atbalstīja arī laikraksts “Dienas Bizness”, publicējot paraksta anketu.

LTA priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs uzskata, ka uzņēmējdarbības riska valsts nodeva pēc savas būtības būs jauns un netaisnīgs nodoklis, kas gulsies uz mazo un vidējo uzņēmēju pleciem.

Vēstulē Ministru prezidentam uzsvērts: “Uzņēmējdarbības attīstību valstī nekādi neveicinās tas, ka godīgi strādājošiem uzņēmējiem būs jāmaksā: par valsts neveiksmīgi veikto privatizāciju, kuras rezultātā daudzi uzņēmumi kļuvuši maksātnespējīgi; par fiktīvajiem uzņēmumiem, kas tikai skaitās Uzņēmumu reģistrā, un par jaunas administratīvas struktūras, konkrēti — Maksātnespējas aģentūras, uzturēšanu.

Uzņēmēji, jo īpaši laukos un mazpilsētās, kuru ekonomiskais stāvoklis ir visnotaļ smags, cer, ka valdības deklarētais atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem nebūs tikai uz papīra, bet tiks realizēts praksē un ka Jūs kā Ministru prezidents parādīsiet sapratni un neparakstīsiet noteikumus, kuri godprātīgajiem uzņēmējiem uzliks papildu finansu izdevumus, liekot maksāt negodīgu biznesmeņu un nekompetentu ierēdņu vietā,” rakstīts LTA vēstulē.

LTA preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!