• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas budžeta izdevumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2002., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas komisijas priekšsēdētāja un Itālijas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

18.12.2002., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas budžeta izdevumiem

Lai lemtu par Saeimas budžeta izdevumu pārskatīšanu, vakar, 17. decembrī, Saeimā notika sanāksme, kurā piedalījās valdību veidojošo frakciju vadītāji, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, Saeimas sekretārs Jānis Reirs un Saimnieciskās komisijas vadītājs Alberts Krūmiņš.

Sanāksmē panākta konceptuāla vienošanās, ka ir jāpārskata visi plānotie Saeimas budžeta izdevumi, ievērojot taupības principu un valstī valdošo jauno laiku garu. Lai iespējami ātri un efektīvi pabeigtu darbu pie visu Saeimas bud?eta izdevumu noskaidrošanas, nolemts izveidot darba grupu, kurā strādās Saimnieciskās komisijas vadība, valdību veidojošo frakciju vadītāji un Saeimas Prezidija locekļi, pieaicinot Saeimas struktūrvienību speciālistus.

Sanāksmē netika akceptēts Saeimas priekšsēdētājas I.Ūdres priekšlikums deputātu pamatalgu aprēķināt pēc agrākās sistēmas, to piesaistot Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēram, piemērojot koeficientu 3,2, kā rezultātā tiktu ietaupīti aptuveni 135 000 latu. Kā zināms, saistībā ar iepriekšējā Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Kārtības rullī deputātu alga ir palielinājusies, jo tā tika piesaistīta Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēram, piemērojot koeficientu 3,2.

I.Ūdre aicināja pagaidām netaujāt pēc konkrētiem skaitļiem un neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus, runājot par Saeimas budžeta izdevumu samazinājumu, jo atsevišķos gadījumos ietaupījumi var būt gan lielāki, gan mazāki, nekā šobrīd tiek prognozēts. “Darba grupa Saeimas Kancelejas nodaļu vadītājiem pieprasīs pamatojumu par katru Saeimas budžeta izdevumu posteni,” teica I.Ūdre, vēlreiz uzsverot Saeimas budžeta izdevumu palielināšanas nepieciešamību saistībā ar Latvijas integrāciju ES un NATO.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!