• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtējo ierosināto disciplinārlietu Iekšlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2002., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasākumiem kareivju masveida saslimšanas novēršanai

Vēl šajā numurā

17.12.2002., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtējo ierosināto disciplinārlietu Iekšlietu ministrijā

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis, iepazinies ar komisijas atzinumu par transportlīdzekļu iegādes lietderību austrumu robežas atjaunošanas projektu vadības nodaļā, 13. decembrī pieņēma lēmumu ierosināt disciplinārlietu pret Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Viktoru Elksni, lai pārbaudītu viņa darbības saistībā ar nelietderīgu valsts līdzekļu izlietošanu un normatīvo aktu prasību neievērošanu. Pārbaudes laikā jānoskaidro nodarījuma apmēri un amatpersonu atbildība.

Izmeklēšanas laikā V.Elksnis atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Disciplinārlieta ierosināta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu „Par ierēdņu disciplinārsodiem” 17.pantu, un tā ir pirmā ierēdņu disciplinārlieta Iekšlietu ministrijā.

“Jau sākotnējā informācija par austrumu robežas atjaunošanas izmaksām mani šokēja. Tā ir ierēdņu un arī ministrijas vadības vieglprātība un bezkaunība, tādā veidā saimniekojot ar valsts līdzekļiem,” pēc iepazīšanās ar komisijas atzinumu teica iekšlietu ministrs.

M.Gulbis uzdevis veikt detalizētu projekta pārbaudi, noslēgto līgumu, cenu aptauju un tāmju izvērtējumu.

Pārbaudi par iegādāto transporta līdzekļu atbilstību normatīvo aktu prasībām un valsts līdzekļu lietderīgu izmantošanu iekšlietu ministrs uzdeva pēc 4.decembra publikācijas laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Komisija atzinusi, ka, iepērkot transportu, iepirkumu komisija ir nepamatoti sašaurinājusi iespējamo pretendentu loku un ierobežojusi preču pārdevēju brīvu konkurenci.

“Austrumu robe?as atjaunošanas darbu vadības komisija, apstiprinot šo (autotransporta) iegādi, nav nodrošinājusi efektīvu valsts līdzekļu izmantošanu,” teikts komisijas ziņojumā ministram. Turklāt konstatēts, ka iegādātie transporta līdzekļi „Jeep Cherokee” un „Mitsubishi Pajero Wagon” tiek izmantoti kā dienesta vieglie automobiļi, kas neatbilst automobiļu iegādes sākotnējam mērķim.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka Viktora Elkšņa pārraudzībā ir ministrijas Finanšu un īpašuma departaments un Austrumu robežas atjaunošanas projektu vadības nodaļa. V.Elkšņa pienākumus izmeklēšanas laikā pildīs Finanšu un īpašuma departamenta direktors Artūrs Bērziņš. Šai laikā viņš pildīs arī Austrumu robežas atjaunošanas projektu vadības nodaļas vadītājas Ilgas Kuņicinas un vecākā referenta Aivara Ābola pienākumus, jo iepriekš to uzdeva darīt V.Eksnim.

Iekšlietu ministrijas  preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!