• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem kareivju masveida saslimšanas novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2002., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas informācija

Latvijas Bankas 2002. gada 30. novembra bilance

Vēl šajā numurā

17.12.2002., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem kareivju masveida saslimšanas novēršanai

No 2002.gada 14.oktobra līdz 24.oktobrim Iekšlietu ministrijas Sardzes pulka Jelgavas atsevišķajā bataljonā notika kareivju masveida saslimšana, kuras gaitā fiksēti 44 saslimšanas gadījumi ar dažādām akūtām zarnu infekcijas slimībām. Ar Iekšlietu ministrijas 2002. gada 22.oktobra rīkojumu izveidotā komisija veica dienesta pārbaudi, kas tika pabeigta 7. novembrī. Ar Iekšlietu ministrijas 2002.gada 14.novembra rīkojumu “Par disciplinārsoda piemērošanu Sardzes pulka komandierim V.Koržanovam un pasākumu veikšanu Sardzes pulka kareivju masveida saslimšanas turpmākai novēršanai” Sardzes pulkam, Iekšlietu ministrijas poliklīnikai un Medicīnas centram tika uzdots līdz 2002. gada 10. decembrim veikt virkni pasākumu trūkumu novēršanai.

Sardzes pulkā tika veikta papildu dienesta pārbaude, un vainīgās amatpersonas tika sodītas disciplinārā kārtā – sešiem darbiniekiem izteikts rājiens, viens darbinieks pazemināts amatā, vienam izteikta mutiska piezīme, viens pazemināts dienesta pakāpē par vienu pakāpi.

Ir izlemts par līguma laušanu, kas 2001.gada 25. maijā noslēgts starp SIA “Leners” un Sardzes pulku.

Ar Iekšlietu ministrijas poliklīnikas 2002.gada 21. novembra rīkojumu Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta vadītājam Ļevam Sulimam izteikta piezīme par pieļautajiem trūkumiem sanitāri higiēniskajā uzraudzībā Sardzes pulka Jelgavas atsevišķā bataljona pārtikas blokā.

Ar Iekšlietu ministrijas poliklīnikas 2002.gada 21. novembra rīkojumu pieņemts lēmums par Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta likvidāciju 2002.gada 28.decembrī.

Iekšlietu ministrijas Medicīnas centrs, izvērtējot Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta lietderību ministrijas sistēmā un iespējas nodot tā funkcijas kompetentām institūcijām, nolēmis likvidēt Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienestu kā Iekšlietu ministrijas poliklīnikas struktūrvienību un par to informēt Labklājības ministriju un attiecīgās valsts iestādes.

Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta veikto funkciju tālākai izpildei iespējami divi varianti:

1) iestāžu uzraudzību un kontroli veic Labklājības ministrijas pakļautībā esošā valsts civiliestāde “Valsts sanitārā inspekcija”, valsts iestāde “Sabiedrības veselības aģentūra”, Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošā pārvaldes iestāde “Pārtikas un veterinārais dienests” atbilstoši savai kompetencei;

2) iestāžu kontroli veic minētās valsts institūcijas, taču, ņemot vērā to, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs ir paaugstināta riska teritorijas (RGPP nepilngadīgo profilakses centrs, izolatori, Sardzes pulks), papildus daļēji saglabāt Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta funkcijas reorganizējamās valsts aģentūras ietvaros iekšējās uzraudzības un paškontroles veikšanai ministrijas sistēmā.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!