• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kopīgu, ciešu saikni starp iekšlietu sistēmu un sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2002., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad tiek meklētas sadarbības sviras

Vēl šajā numurā

13.12.2002., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kopīgu, ciešu saikni starp iekšlietu sistēmu un sabiedrību

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis vakar, 12. decembrī, tikās ar Iekšlietu ministrijas Sabiedrības konsultatīvās padomes pārstāvjiem. Tā bija iekšlietu ministra pirmā tikšanās ar sabiedrības pārstāvjiem, kuri piekrituši strādāt padomē. M.Gulbis iepazinās ar padomes sastāvu un, uzrunājot pārstāvjus, lūdza viņus būt par padomniekiem un vidutājiem starp iekšlietu sistēmas dienestiem un sabiedrību. Ministrs uzsvēra, ka pašlaik ļoti būtiski ir, lai sabiedrība noticētu Iekšlietu ministrijā uzsākto pārmaiņu neatgriezeniskumam.

“Nauda ne vienmēr var atrisināt visu, vispirms ir jāmainās cilvēkiem mūsu dienestos,” teica ministrs.

M. Gulbis un padomes pārstāvji pārrunāja padomes turpmāko lomu ministrijas darbā. Ministrs apsolīja, ka tikšanās būs regulāras, un izteica cerību, ka padomes darbs būs konstruktīvs un veicinās ministrijas dienestu attīstību.

Sanāksmē vairāki padomes pārstāvji norādīja, ka ministrijai jābūt aktīvākai, meklējot formas, kā informēt par dienestu darba sasniegumiem un to, kā tas pozitīvi ietekmē procesus sabiedrībā. Vairāki padomes pārstāvji ar personīgiem pozitīviem vai negatīviem piemēriem no saskarsmes ar ministrijas dienestu darbu norādīja uz dažādām izpausmēm, kas, viņuprāt, varētu būt noderīgas, lai izmantotu pozitīvā tēla veidošanā.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa un padomes pārstāvji pārrunāja arī ministrijas akcijas „Rajona labākais policists” iespējamo turpmāko koncepciju. Klātesošie bija vienisprātis, ka akcijas uzvarētāji drīzāk ir rajona populārākie policisti, taču sanāksmē bija diskusijas par to, kā vērtēt arī tos policijas darbiniekus, kuru ikdienas darbs nav sabiedrībai redzams. Ministrijas pārstāvji norādīja, ka ir jāatrod veids, kā iesaistīt sabiedrību arī robežsargu, ugunsdzēsēju, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieku darba novērtējumā.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka ministrijas pārstāvji izstrādās vērtēšanas kritērijus, akcijas norises plānu un iesniegs to izskatīšanai katram konsultatīvās padomes pārstāvim.

IeM Sabiedrības konsultatīvās padomes darbā piedalījās: Pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, LU Praktiskās filozofijas katedras profesore Skaidrīte Lasmane, P.Stradiņa universitātes Eiropas studijas fakultātes dekāne Ilze Ostrovska, Valsts cilvēktiesību biroja direktors Olafs Brūvers, Latvijas Mūzikas producentu apvienības valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve, Latvijas jaunatnes padomes pārstāve Laila Kundziņa, Latvijas Kultūras fonda valdes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis, Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Jānis Pujats, Sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāves Inese Voika un Linda Austere, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Padomes darbā piekrituši iesaistīties arī Tirgus un sabiedrisko attiecību pētījuma centra „Latvijas fakti” direktors Aigars Freimanis, Latvijas Universitātes Komunikāciju un žurnālistikas katedras pasniedzējs Ābrams Kleckins, Krīzes centra “Skalbes” projektu koordinatore Ieva Bite, Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītāja Rita Aksenoka, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis, Latvijas Universitātes rektors Ivars Lācis, laikraksta “Diena” galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte.

Sabiedrības konsultatīvā padome Iekšlietu ministrijā tika izveidota 1997.gadā pēc toreizējā iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera ierosmes.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!