• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Grebņevas robežkontroles punkta apmeklējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas gatavošanos darbam ar struktūrfondiem

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Grebņevas robežkontroles punkta apmeklējumu

Trešdien, 20.novembra pēcpusdienā, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Saeimas deputāts, Kontrabandas un korupcijas apkarošanas komisijas loceklis Ainārs Latkovskis ieradās negaidītā pārbaudē Grebņevas robežkontroles punktā uz Latvijas — Krievijas robežas.

Amatpersonas atklāja, ka video novērošanas kameras izvietotas nepārdomāti un neveicina robežkontroles dienestu darbību efektīvu pārbaudi, kā arī vairākos gadījumos neļauj fiksēt automašīnu numurus. Ministri vienojās, ka vistuvākajā laikā kamerām jāpāriet vienas ministrijas pārraudzībā un jānodrošina maksimāli efektīvs to izvietojums. Ievērojami tiks uzlabota arī muitas un robežsardzes darba koordinācija vadības līmenī – nedrīkst pieļaut situācijas, kad nenotiek informācijas apmaiņa un atbildīgie dienesti savstarpēji konkurē.

Vizītes laikā tika konstatēti vairāki gadījumi, kad gaļas, tās izstrādājumu u.tml. kravas pārbaudītas bez Sanitārās robežinspekcijas pārstāvju pieaicināšanas. Kopumā šomēnes notikuši jau desmit šādi pārkāpumi, par ko tika sastādīts akts, un atbildīgo amatpersonu rīcība tiks izvērtēta.

Robežkontroles punkta amatpersonas informēja, ka Kontrabandas apkarošanas centrs (KAC) pēdējos divus mēnešus nav izrādījis nekādu interesi par video novērošanas sistēmu ierakstiem. V.Dombrovskis atzina, ka tā nav normāla situācija, bet liecina par nolaidīgu KAC vadības attieksmi pret saviem pienākumiem, un liek izdarīt secinājumus.

Finanšu ministrs V.Dombrovskis uzsvēra:

“Muitas darbu nepieciešams uzlabot un amatpersonām jāstrādā tā, lai iegūtu gan valsts, gan arī godprātīgi uzņēmēji, kuriem nav jācieš no atbildīgo dienestu neizdarības.”

Finanšu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!