• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vides ministra tikšanos ar EK delegācijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2002., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

19.11.2002., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vides ministra tikšanos ar EK delegācijas vadītāju

15.novembrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis tikās ar Eiropas Komisijas delegācijas vadītāju Latvijā Endrū Rasbašu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis atzīmēja, ka viena no galvenajām ministrijas prioritātēm ir panākt pilnu likumdošanas atbilstību Eiropas Savienības prasībām. Kā citas prioritātes ministrs minēja — informācijas pieejamību sabiedrībai, institūciju administratīvās kapacitātes palielināšanu, likumdošanas pilnveidošanu un attīstību, nevalstisko organizāciju iesaistīšanu likumdošanas izstrādes procesā, kā arī administratīvās kapacitātes palielināšanu reģionālajās vides pārvaldēs, kas ir vienas no galvenajām vides likumdošanas īstenotājām.

Gan Vējoņa kungs, gan Rasbaša kungs atzina, ka nepieciešams palielināt administratīvo kapacitāti veiksmīgai uzsākto vides projektu turpināšanai un jaunu projektu sākšanai, lai ministrija varētu nodrošināt ne tikai pirmsstrukturālo fondu, bet arī daudz apjomīgāko Kohēzijas fonda līdzekļu piesaisti Latvijas vides sakārtošanai un attīstībai.

Rasbaša kungs atzīmēja esošo sadarbību ūdens apgādes un notekūdeņu attīstības jomā, kā arī sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sektorā. Savukārt Vējoņa kungs uzsvēra, ka jāstrādā pie ūdens apgādes sistēmas uzlabošanas Latvijas mazajās apdzīvotajās vietās, piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus. Vēl ministrs atzina, ka pagātnes piesārņoto vietu attīrīšana ir viena no pašreizējām aktuālajām problēmām; darbs pie šo vietu apzināšanas jau ir sākts.

Rasbaša kungs atzina, ka vides joma ir viens no lielākajiem sektoriem, kur Latvija saņem nozīmīgu Eiropas Savienības palīdzību un atbalstu.

Kā informēts iepriekš, ūdenssaimniecības un atkritumu saimniecības sakārtošanai Latvijā ar VARAM palīdzību no ES ISPA fonda 2000. un 2001.gadā kopā piesaistīti 105,5 miljoni eiro.

Evita Reinberga, VARAM preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!