• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES kandidātvalstu valdību vadītāju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2002., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vides ministra tikšanos ar EK delegācijas vadītāju

Vēl šajā numurā

19.11.2002., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES kandidātvalstu valdību vadītāju tikšanos

15.novembrī Polijas galvaspilsētā Varšavā desmit Eiropas Savienības kandidātvalstu – Kipras, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Lietuvas, Maltas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Latvijas — premjeri saskaņoja viedokļus pirms izšķirīgajām sarunām ar Eiropas Savienību.

Tikšanās laikā valdību vadītāji pieņēma Kopīgu paziņojumu, kurā uzsvēra savstarpējo solidaritāti. Īpašu uzmanību valdību vadītāji pievērsa ES kopīgai lauksaimniecības politikai un budžeta jautājumiem.

Einars Repše konferencē skaidri definēja Latvijas intereses – līdzsvaru starp tiešajiem maksājumiem, kvotām un lauku vides attīstības līdzekļiem. Latvijas Ministru prezidents savā runā uzsvēra: “Ja jauno valstu zemnieki sākotnēji saņems relatīvi mazākus tiešos maksājumus, tad mums ir izšķiroši svarīgi to kompensēt ar lielākiem un vieglāk pieejamiem lauku vides attīstības līdzekļiem. Protams, vissvarīgākais jautājums šodien zemniekiem ir ražošanas kvotas.” E.Repše arī uzsvēra, ka visas sarunu pozīcijas, kuras valdība tuvākajā laikā akceptēs, tiks vispirms saskaņotas ar lauksaimnieku organizācijām un tikai pēc tam apspriestas un apstiprinātas Ministru kabinetā.

Sanāksmē premjeri apsprieda arī Pievienošanās līguma ratifikācijas kalendāru savās valstīs, un E.Repše informēja kolēģus par Latvijas sabiedriskās domas pakāpeniskajām izmaiņām — atbalsts valsts dalībai ES pakāpeniski pozitīvi mainās.

“Mums ir jāpanāk tāds rezultāts sarunās Kopenhāgenā, lai es kā valdības vadītājs varētu ar tīru sirdsapziņu aicināt Latvijas pilsoņus referendumā par pievienošanos Eiropas Savienībai balsot “par”, sēdē teica Latvijas valdības vadītājs.

Sanāksmes ietvaros Ministru prezidentam E.Repšem bija divpusējas tikšanās ar Igaunijas, Lietuvas un Polijas valdību vadītājiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!