• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 29. oktobra noteikumi Nr. 480 "Kārtība, kādā izmaksājamas Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm piešķirtās izdienas pensijas, ja minētās personas izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2002., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.481

Notiesāto personu nodarbināšanas kārtība brīvības atņemšanas iestādēs

Vēl šajā numurā

01.11.2002., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 480

Pieņemts: 29.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.480

Rīgā 2002.gada 29.oktobrī (prot. Nr.47, 2.§)

Kārtība, kādā izmaksājamas Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm piešķirtās izdienas pensijas, ja minētās personas izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs

Izdoti saskaņā ar likuma “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” 14.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izmaksājamas Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm piešķirtās izdienas pensijas (turpmāk — izdienas pensija), ja minētās personas izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs.

2. Persona, kura izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, iesniedz Iekšlietu ministrijā rakstisku pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksas turpināšanu un norāda Latvijas Republikas kredītiestādi un kontu, kurā ieskaitāma izdienas pensija.

3. Persona, kurai pēc izbraukšanas uz ārvalstīm turpina izdienas pensijas izmaksu, katru gadu līdz 15.decembrim atjauno pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksu. Pieprasījumu iesniedz:

3.1. personīgi ierodoties Iekšlietu ministrijā laikposmā no 1.oktobra līdz 15.decembrim;

3.2. ar pilnvarotas personas starpniecību vai nosūtot pa pastu. Šādos gadījumos pieprasījumam pievieno ne agrāk kā attiecīgā gada 1.oktobrī taisītu notariālu apliecinājumu, ka izdienas pensijas saņēmējs ir dzīvs. Ja pieprasījumu iesniedz pilnvarota persona, tā uzrāda attiecīgo pilnvaru.

4. Šo noteikumu 3.2.apakšpunktā minētajiem dokumentiem jābūt legalizētiem.

5. Ja persona nav atjaunojusi pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksu, Iekšlietu ministrija ar nākamā gada 1.janvāri pārtrauc izdienas pensijas izmaksu.

6. Izdienas pensijas izmaksu pēc šo noteikumu 3.punktā minēto dokumentu iesniegšanas Iekšlietu ministrijā atjauno saskaņā ar likuma “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” 11.pantu.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Iekšlietu ministra vietas izpildītājs — īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās J.Krūmiņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 2.novembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!