• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieces atvadīšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2002., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Islandes vēstnieka atvadām

Vēl šajā numurā

17.10.2002., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieces atvadīšanos

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. oktobrī, atvadu vizītē pieņēma Francijas vēstnieci Latvijā Luīzu Avonu.

Prezidente pateicās vēstniecei par nozīmīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā, “paceļot Latvijas un Francijas sadarbību kvalitatīvi jaunā līmenī”.

Abas puses pārrunāja jauno attiecību aspektus saistībā ar gaidāmo dalību ES un NATO. Pārrunājot ES lauksaimniecības reformas un ar tām saistīto sarežģīto sabiedrības attieksmi pret ES Latvijā, L.Avona vēlreiz apliecināja — kā jau Latvijas prezidentes vizītes laikā šā gada oktobrī to uzsvēra Francijas prezidents Ž.Širaks, Francija izprot Latvijas situāciju lauksaimniecībā un atbalsta taisnīgu ES attieksmi kvotu jautājumā pret kandidātvalstīm. Apspriežot gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Prāgā šā gada novembrī, vēstniece pauda arī savas valsts atbalstu Latvijas tālākai integrācijai aliansē.

V.Vīķe-Freiberga īpašu atzinību izteica par abu valstu un tautu kultūru tuvināšanu un Latvijas iesaisti frankofonijas sakaru tālākā veidošanā, ko vēl aktuālāku darīs Latvijas līdzdalība jaunās Eiropas procesos. Viņa atzīmēja, ka Francijas prezidenta Ž.Širaka vizīte Baltijas valstīs bija nozīmīga abu valstu sakaru veicināšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!