• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Domāju: varētu veidotiesļoti sakarīga valdība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Esam gatavi sastrādāties ar labējām partijām"

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Domāju: varētu veidotiesļoti sakarīga valdība”

GRINBLATS.JPG (15147 bytes)
Foto: A.F.I.

Māris Grīnblats, “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK vadītājs

“Latvijas Vēstnesim” vēlēšanu naktī neizdevās sastapt apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (TB/LNNK) deputātu kandidātus, bet piedāvājam jums informāciju, ko publiskojusi ziņu aģentūra LETA.

Neraugoties uz faktu, ka apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, līdzīgi kā citas pašreizējās valdību veidojošās partijas “Latvijas ceļš”, vēlēšanu rezultāti visu vēlēšanu nakti svārstījās ap liktenīgo 5% robežu, cilvēki, kas vēlēšanu naktī bija pulcējušies TB/LNNK birojā, bija pārliecināti, ka TB/LNNK pārvarēs likumā noteikto barjeru un būs pārstāvēta 8. Saeimā.

Kā vēlēšanu naktī atzina 7. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts, TB/LNNK pieticīgie rezultāti 8. Saeimas vēlēšanās lielā mērā izskaidrojami ar šīs partijas pārlieko pārliecinātību. “TB/LNNK uzskatīja, ka tās cilvēki un viņu darbi tāpat ir labi zināmi vēlētājiem, un negatavoja pietiekami atraktīvu, svaigu un pievilcīgu vēlēšanu reklāmas produktu,” skaidroja G. Krasts.

TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats vēlēšanu naktī prognozēja, ka nākamo valdību, visticamāk, veidos partijas “Jaunais laiks” līderis Einars Repše, ja vien viņš nepieļaus kādu būtisku kļūdu sarunās ar potenciālajiem partneriem, kuru var izmantot Andris Šķēle.

TB/LNNK līderis uzsvēra, ka Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle grib būt pirmais un, būdams ļoti pieredzējis politiķis, nevilcināsies izmantot ne tikai Einara Repšes kļūdas, bet pat sīkas neveiklības.

Savukārt G. Krasts sarunā ar žurnālistiem pauda cerību, ka partija “Jaunais laiks” īstenos savu deklarēto “augsto ētisko uzstādījumu” un atbilstoši tam izvēlēsies koalīcijas partnerus. Tādā gadījumā, pēc G.Krasta vārdiem, varētu izveidoties “ļoti sakarīga valdība”.

Vēlēšanu naktī M. Grīnblats atteicās prognozēt, vai TB/LNNK būs nākamās valdības sastāvā vai paliks opozīcijā.

Vēlēšanu cēlienā klāt piedalījās un viedokļus apkopoja:

Liena Pilsētniece, Marika Līdaka, Artis Nīgals, “LV” nozaru redaktori

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!