• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Cilvēki ir sadzirdējuši mūsu piedāvājumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Domāju: varētu veidotiesļoti sakarīga valdība"

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Cilvēki ir sadzirdējuši mūsu piedāvājumu”

EMSIS.JPG (13055 bytes)Indulis Emsis, Latvijas Zaļās partijas priekšsēdētājs, — “Latvijas Vēstnesim” 5.oktobrī pulksten 23.15

— Jūsu komentārs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) panākumiem, kas ir labāki, nekā rādīja priekšvēlēšanu aptaujas?

— Panākumi patīkami pārsteidz, un tie pašlaik ir pat labāki par mūsu izvirzīto mērķi — 12 procentiem. Acīmredzot mūsu izvēlētā taktika, ko piekopām priekšvēlēšanu laikā — vērsties tieši pie snaudošajiem lauku rajoniem, kuriem ir liela nacionālā vērtība, kuros ir lieli dabas resursi, bet kuros nav attīstības motivācijas, nav resursu attīstībai, ir attaisnojusies. Cilvēki ir sadzirdējuši mūsu piedāvājumu dot lauku attīstībai skaidru politisko motivāciju. Cita izskaidrojuma man nav.

— Vai pieļaujat iespēju, ka ZZS varētu palikt opozīcijā un vai tādā gadījumā būs iespējams realizēt savienības politiskos mērķus?

— Palikšanu opozīcijā pieļauju, tā var notikt, to rāda pieredze. Mērķus tādā gadījumā realizēt ir ļoti grūti, jo tad trūkst adekvātu instrumentu, ar kuriem ieviest savas ieceres dzīvē. Runājot tieši par Zaļo partiju, es domāju, ka tā nevarētu palikt opozīcijā, jo visu laiku, kad esam bijuši valdībās, esam bijuši ļoti konstruktīvi. Arī rezultāti, kas sasniegti jomās, kuras mums bijušas atvēlētas, ir pietiekami labi. Valdība, kas atstātu mūs opozīcijā, faktiski sevi norakstītu, kā tas notika Rīgas domē. Kāpēc nākamajai valdībai atstāt ārpusē labu materiālu — es neredzu tam motivāciju.

— Jūs uzsvērāt Zaļās partijas lomu nākamajā un iepriekšējās valdībās — vai noteiktos apstākļios jūs pieļaujat arī ZZS šķelšanos?

— Es nedomāju, ka tā varētu notikt, ir doma šo savienību cementēt stiprāku arī uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām. Katras ZZS ietilpstošās partijas elektorāts ir aptuveni 3 procenti, bet pašreizējie vēlēšanu rezultāti liecina, ka mums ir vairāk nekā 6 procenti — tas liecina, ka abu partiju savienībai ir lielāks efekts. Ja šķelsimies, mēs varam zaudēt ne tikai klāt nākušo elektorātu, bet arī katrs savu.

— Un tomēr partiju savienība, nevis viena partija?

— Jā, jo Zaļā partija ir visā Eiropā pazīstams jēdziens, un mēs no šī vārda netaisāmies atkāpties.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!