• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Sveicot Krievijas prezidentu jubilejā Tiekoties ar ASV Kultūras mantojuma aizsardzības komisijas pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

8.Saeimas vēlēšanu provizoriskie rezultāti

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Sveicot Krievijas prezidentu jubilejā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.oktobrī, nosūtījusi vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Vēstulē prezidente apsveic kaimiņvalsts vadītāju dzīves 50.jubilejā un izsaka laba vēlējumus turpmākajā dzīvē un valsts darbā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Tiekoties ar ASV Kultūras mantojuma aizsardzības komisijas pārstāvi

VIKE1.JPG (39707 bytes)
Vakar, 7.oktobrī: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, ASV Kultūras mantojuma aizsardzības komisijas pārstāvis Vorens Millers un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 7. oktobrī, tikās ar ASV Kultūras mantojuma ārzemēs aizsardzības komisijas pārstāvi Vorenu Milleru.

Sarunā Valsts prezidente pauda gandarījumu par to, ka starp Latviju un ASV tiek parakstīts sadarbības līgums par noteiktu kultūras mantojuma objektu aizsardzību un saglabāšanu. Līgums paredz katrai pusei veikt pasākumus, lai aizsargātu un saglabātu kultūras mantojumu, kas pieder visām tām nacionālajām, reliģiskajām un etniskajām grupām, tai skaitā Otrā pasaules kara genocīda upuriem, kas dzīvo vai dzīvoja attiecīgās valsts teritorijā. V.Millers atzinīgi vērtēja Latvijas vēlmi sadarboties, uzsverot, ka Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, ar kuru tiek noslēgts šāds līgums.

Abas puses runāja par tuvākas sadarbības iespēju starp Latvijas vēsturnieku komisiju un ASV Kultūras mantojuma ārzemēs aizsardzības komisiju jautājumos, kas būtu saistīti ar dažādu represiju upuru piemiņu un liecību publicēšanu u.c.

Minētās ASV komisijas mērķis ir noteikt to kapu, pieminekļu un vēsturisko celtņu sarakstu, kas atrodas ārzemēs un ir saistītas ar no Austrumeiropas un Viduseiropas ieceļojušo ASV iedzīvotāju ārzemju kultūras mantojumu. Komisija veicina šādu kapu, pieminekļu un vēsturisko vietu un celtņu saglabāšanu, sadarbībā ar valstu valdībām iegūstot aizsardzības garantiju šīm vietām.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam Apvienotajā Karalistē

VIKE2.JPG (32339 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 4. oktobrī pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Lielbritānijā Jānim Dripem (attēlā).

Novēlot sekmes atbildīgo pienākumu pildīšanā, prezidente pateicās arī par ieguldījumu iepriekšējo pienākumu pildīšanā Valsts vienotā protokola vadītāja amatā.

Pārrunājot Latvijas un Lielbritānijas divpusējo attiecību aktualitātes, apspriestas iespējas aktivizēt dažādu līmeņu politisko, ekonomisko, kultūras dialogu. Vēstnieks informēja, ka kultūras sakaru apmaiņa starp valstīm būtu labs veids Latvijas atpazīstamībai Lielbritānijā, un pauda gandarījumu par to, ka šā gada decembrī plānotas Latvijas Nacionālās operas baleta viesizrādes Lielbritānijā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!