• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrijas informācija "Par Militārā dienesta likuma piemērošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Flandrijas sadarbības projektiem

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizsardzības ministrija

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrijas informācija

Par Militārā dienesta likuma piemērošanu

2002.gada 1.jūlijā stājās spēkā Militārā dienesta likums. Šā likuma mērķis ir, pirmkārt, apkopot vienā dokumentā tiesību normas, kas regulē karavīra dienesta gaitas pamatjautājumus, un, otrkārt, palielināt karavīru sociālo aizsardzību. Militārā dienesta likums aizstāj iepriekš spēkā bijušo likumu “Par Aizsardzības spēkiem” un Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumus Nr.37 “Militārpersonu dienesta gaitas nolikums”. Daži no iepriekš spēkā bijušajiem dokumentiem, kas regulēja tādus jautājumus kā mantiskā apgāde, atalgojums un uzturdevas, vēl paliek spēkā ierobežotu laiku. Vienlaikus ar Militārā dienesta likumu ir būtiski grozīts likums “Par Latvijas Republikas Zemessardzi” un Obligātā militārā dienesta likums, kā arī ir izstrādāti grozījumi Krimināllikumā un Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Kā ikviens jauns dokuments, arī Militārā dienesta likums ir radījis daudz jautājumu to amatpersonu vidū, kurām šis likums jāpiemēro un uz kurām tas attiecas. Aizsardzības ministrija ir apzinājusi radušos jautājumus un, balstīdamās uz tiem, izstrādājusi Militārā dienesta likuma skaidrojumus. Skaidrojumu izstrādāšanā bija iesaistīti speciālisti no Nacionālo bruņoto spēku štāba un Aizsardzības ministrijas.

Protams, ne šis dokuments, ne kāds cits dokuments nevar aptvert visus jautājumus, tādēļ gribu lūgt Militārā dienesta likuma izmantotājus arī turpmāk iesniegt neskaidros jautājumus Aizsardzības ministrijas Juridiskajā departamentā, kur tos apkopos un strādās pie skaidrojumu papildināšanas.

Aizsardzības ministrijas

Juridiskā departamenta direktors R.Raudzeps

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!