• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīkojumiem saistībā ar iekšlietu ministra atstādināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2002., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

03.10.2002., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīkojumiem saistībā ar iekšlietu ministra atstādināšanu

Sakarā ar dažu amatpersonu un bijušā iekšlietu ministra Mareka Segliņa izteikumiem, ka viņi nav bijuši informēti un nav zinājuši par ministra atbrīvošanu no amata, informēju, ka 30. septembra vakarā pēc sarunas ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu, kurā viņam personīgi tika paziņots par darba uzteikumu, Ministru prezidents Andris Bērziņš uzaicināja pie sevis aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Stari. Amatpersonas tika informētas par demisiju, kā arī par Ģ.V.Kristovska nozīmēšanu par iekšlietu ministru. Viņiem tika iesniegti arī Ministru prezidenta parakstītie rīkojumi.

Šā gada 1.oktobra rītā pulksten 8.15 rīkojumi Nr. 295, 296 un 297 tika nosūtīti uz Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Stara, kā arī uz Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča faksa numuriem. Pulksten 9 Valsts kancelejas Personāla nodaļas vadītāja Vita Kisļicka telefoniski informēja Iekšlietu ministrijas Administratīvā departamenta direktoru Vilni Jēkabsonu par nosūtīto faksu. Turklāt visām amatpersonām ir jāzina, ka jau vairāk nekā gadu notiek dokumentu elektroniskā aprite, kā arī rīkojumi tiek publicēti oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Līdz ar to visām Iekšlietu ministrijas struktūrām bija viss nepieciešamais tiesiskais pamats ekonomēt valsts līdzekļus un laikus neļaut privātpersonai izmantot valsts nodrošinājumu, kas pienākas ministram.

Ministru prezidents arī informē, ka šorīt [2. oktobrī] tikšanās laikā A.Staris nevarēja paskaidrot, kā oficiāla izziņa par krimināllietu Nr. 1815005702 varēja nonākt privātpersonas rokās, kā arī apņēmās ierosināt dienesta izmeklēšanu. Tas arī bija pamatā A.Bērziņa secinājumam par atsevišķu policijas darbinieku izmantošanu kā instrumentu politisku mērķu sasniegšanai.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

2002. gada 2. oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!