• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dienesta izmeklēšanām Iekšlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2002., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rīkojumiem saistībā ar iekšlietu ministra atstādināšanu

Vēl šajā numurā

03.10.2002., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dienesta izmeklēšanām Iekšlietu ministrijā

Vakar, 2. oktobrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Stari. Tikšanās laikā pārrunāts tā sauktais skrejlapu skandāls, kā arī “Ogres skandāls” un iespējas aktivizēt policijas rīcību šo lietu izmeklēšanā.

Ministru prezidents uzsver, ka “Latvijas ceļš” (LC) nekad nav izmantojis tā sauktās melnās priekšvēlēšanu kampaņas un norobežojas no mēģinājumiem skrejlapu drukāšanu un izplatīšanu pierakstīt LC. Premjers ir uzdevis iekšlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim izdarīt visu iespējamo, lai objektīvi un ātri izmeklētu šo lietu un noskaidrotu vainīgos.

Ministru prezidents vēlreiz ir ieguvis apliecinājumu tam, ka lēmums par Mareka Segliņa atbrīvošanu no iekšlietu ministra amata ir bijis pareizs, jo bijušais ministrs ir mēģinājis izmantot atsevišķus policijas darbiniekus kā instrumentu politisku mērķu sasniegšanai. Ministru prezidents ir uzdevis Iekšlietu ministrijas valsts sekretāram ierosināt dienesta izmeklēšanu par to, kā privātpersonas var iegūt un publiskot oficiālus izmeklēšanas materiālus, lai tos izmantotu politiskās spēlēs.

Ministru prezidents lūdza arī informāciju par tā sauktās Ogres lietas izmeklēšanu. Premjers lūdza sniegt atbildi, vai patiesībai atbilst ziņas, ka, izmeklējot finansu konfliktu starp būvfirmām “Arčers”, “Binders” un “Ceļdaris”, kas pildīja Iekšlietu ministrijas pasūtījumu, pēc M.Segliņa telefoniskas iejaukšanās ir pārtraukta kratīšana vienā no firmām. Ministru prezidents lūdza arī iesniegt dienesta izmeklēšanas rezultātus un informāciju par lietas izmeklēšanas gaitu.

Sarunā apspriesta arī citu svarīgu lietu izmeklēšana.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!