• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas un SVF lielsanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2002., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju indeksāciju tagad un turpmāk

Vēl šajā numurā

26.09.2002., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas un SVF lielsanāksmi

Latvijas delegācijas pirmie pārstāvji vakar, 25. septembrī, devās uz Vašingtonu, lai piedalītos no 27. līdz 30. septembrim notiekošajā Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un Pasaules bankas (PB) gada pilnvarnieku sanāksmē un to pavadošajos pasākumos. Sanāksmes laikā — 30. septembrī — tiks parakstīts atliktais 20 miljonu dolāru aizdevuma līgums. Pasaules banka šo aizdevumu Latvijai otrās strukturālo pārkārtojumu aizdevuma programmas ietvaros (PSAL II) apstiprināja šā gada 10. septembrī.

Latvijas delegācijā pārstāvēti: finansu ministrs, Latvijas pilnvarotais SVF Gundars Bērziņš, īpašu uzdevumu ministrs, Latvijas pilnvarotais PB Roberts Zīle, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, Finansu ministrijas valsts sekretāres vietnieces Ingūna Sudraba un Inta Vasaraudze, Valsts kases pārvaldnieks Aivars Veiss, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, Latvijas Bankas prezidenta vietnieks Andris Ruselis, Latvijas Bankas Valūtas operāciju pārvaldes vadītājs Roberts Grava, finansu ministra padomnieks Edmunds Krastiņš, Finansu ministrijas Strukturālo instrumentu departamenta direktors Andris Kužnieks, Ārlietu ministrijas Starptautisko ekonomisko organizāciju nodaļas vadītājs A.Sekacis, EM valsts sekretāres vietnieks Andris Liepiņš.

SVF un PB pilnvarnieku sanāksme ik gadu ir lielākais un nozīmīgākais šo institūciju forums, kas pulcē ne tikai valstu pārstāvjus abās finansu organizācijās, bet gan ietekmīgākos visas finansu pasaules vadītājus. Paralēli pilnvarnieku sanāksmei notiek dažādi papildu pasākumi — semināri, konferences un tikšanās. Latvijas delegācijai kopumā foruma dienās paredzētas vairāk nekā 50 dažādas tikšanās — gan ar vadošiem PB un SVF darbiniekiem, gan pasaules finansu sistēmā nozīmīgiem privātiem dalībniekiem — investīciju fondiem, bankām.

Šā gada SVF pilnvarnieku sanāksme notiek neilgi pēc SVF izpilddirektora Horsta Kēlera paziņojuma par SVF reformēšanas nepieciešamību — viņaprāt, SVF būtu jāmaina līdzšinējā reaģējošā pozīcija un jādarbojas kā ziņotājam par valstīm, kas novirzās no stabilas ekonomikas attīstības ceļa. Paredzams, ka SVF pilnvarnieku gada sanāksmē tiks diskutēts par minētajiem būtiskajiem jautājumiem, kas skar SVF nākotnes perspektīvas.

Kopš Latvija 1992. gada augustā kļuvusi par Pasaules bankas dalībvalsti, kopējais bankas finansējums vairāk nekā 19 dažādiem projektiem Latvijā ir tuvu 400 miljoniem ASV dolāru. Šā gada 25. aprīlī Pasaules bankas izpilddirektoru valde apstiprināja bankas darbības stratēģiju nākamajiem trim gadiem, uzsverot, ka bankas darbība šajā periodā tiks vērsta uz reformām, kas veicinātu turpmāku privātā sektora attīstību, publiskās administrācijas nostiprināšanu un iedzīvotāju labklājības līmeņa celšanu īpaši vājāk attīstītos Latvijas reģionos. Stratēģija arī vērsta uz bankas atbalstu Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā. Šā gada 6. augustā darbu sāka jaunais Pasaules bankas Viduseiropas un Baltijas valstu direktors Rodžers Grovs, ar kuru Latvijas delegācija tiksies Vašingtonā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!