• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību ar ANO struktūrām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2002., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas pievienošanos Eiropas monitoringa programmai

Vēl šajā numurā

26.09.2002., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību ar ANO struktūrām

Vakar, 25. septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar ANO pastāvīgo koordinatori un ANO Attīstības programmas pastāvīgo pārstāvi Latvijā Gabrieli Kēleri.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Apvienoto Nāciju Organizācijas sistēmas darbību Latvijā.

Saeimas priekšēdētājs J.Straume uzsvēra, ka, kopš Latvija 1991. gadā kļuva par ANO dalībvalsti, mūsu valstij ir veidojusies cieša sadarbība ar dažādām ANO apakšstruktūrām.

ANO pastāvīgā koordinatore un ANO Attīstības programmas pastāvīgā pārstāve Latvijā G.Kēlere uzsvēra ANO sistēmas ilgtermiņa galvenos mērķus Latvijā — “atbalstīt un attīstīt tautas attīstības stratēģijas, stiprināt valsts cilvēkresursus un zināšanas, kā arī atbalstīt ārējās palīdzības sniegšanu integrētām valsts programmām”. Viņa atzina, ka līdzšinējā sadarbība ir vērtējama pozitīvi.

Tikšanās gaitā apspriesti jautājumi, kas skar tiesu reformu, sabiedrības integrācijas procesu, publisko debašu rīkošanas pieredzi par apspriežamajiem likumprojektiem, kā arī apkārtējās vides saudzīgas pārvaldīšanas iespējām un parlamentārās darbības attīstību Latvijā. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijas pieredze būs noderīga citām Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm. Pārrunāts arī jautājums par Latvijas pāriešanu jaunā statusā — kļūstot par donorvalsti starptautiskajā sistēmā.

Nobeigumā atzīmēts, ka arī pēc 8. Saeimas vēlēšanām Latvijas “ārpolitiskie mērķi un uzstādījumi nemainīsies” un sadarbība turpināsies tikpat sekmīgi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!