• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas parlamentāriešiem un Latvijas zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2002., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas sadarbību ar ANO struktūrām

Vēl šajā numurā

26.09.2002., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas parlamentāriešiem un Latvijas zemniekiem

Vakar, 25. septembrī, zemkopības ministrs Atis Slakteris tikās ar Dānijas pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības parlamentāro komisiju.

Dāņu parlamentāriešiem bija daudz jautājumu par Latvijas lauksaimniecības attīstību. Sarunas galvenais temats bija iestāja Eiropas Savienībā (ES) un mūsu pašreizējā pozīcija.

Dāņu parlamentārieši pauda neizpratni, kāpēc mums varētu nākties samazināt lauksaimniecisko ražošanu. Atis Slakteris skaidroja, ka pašreizējais ES kvotu piedāvājums Latvijas lauksaimniecībai nozīmē un paredz tieši ražošanas samazinājumu. Savukārt uz jautājumu, vai ES atbalsts mums nepieciešams konkurētspējai vai citiem mērķiem, ministrs atbildēja: “Mēs neapdraudam nevienu, bet esam ieinteresēti vienlīdzīgos apstākļos.”

Ministram tika arī jautāts, kā viņš ir kopumā apmierināts ar līdz šim panāktajiem rezultātiem sarunās ar ES. A.Slakteris atbildēja, ka līdz apmierinātībai vēl labs ceļa gabals ejams, un uzsvēra, ka sarunās iestājies argumentu valodas laiks. “Es ceru, ka vienosimies par saprātīgu iznākumu,” rezumējumā teica zemkopības ministrs.

Šī saruna Zemkopības ministrijas pārstāvjiem vēlreiz atgādināja: tas, kas mums ir skaidrs kā “vienreiz viens”, no cita skatupunkta var šķist neizprotams rēbuss. Tāpēc risinājums ir tikai viens: izmantot katru iespēju, lai iepazīstinātu pasauli ar mūsu situāciju un pozīciju.

Dāņu parlamentārieši vakar apmeklēja Latvijas zemnieku saimniecības un pārstrādes uzņēmumus, bet šodien Rīgas Centrāltirgū iepazīsies ar pārtikas drošības aspektiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!