• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionu un galvaspilsētas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2002., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Šūpulīti" topošajiem vecākiem

Vēl šajā numurā

17.09.2002., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionu un galvaspilsētas attiecībām

Bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs Aleksejs Vidavskis:

Ilgus gadus strādādams pilsētas pārvaldē, pārliecinājos, ka attiecības starp valsts centrālo varu un rajonu pašvaldībām ir mazefektīvas. Un - pats galvenais - šīs savstarpējās attiecības parasti veidojas ne jau vietējo municipalitāšu labā. Diemžēl, Latvijā bieži gadās, ka valsts budžeta līdzekļus pašvaldībām iedala nevis pēc lietderības principa, bet gan subjektīvu faktoru ietekmē - tās ir ministriju ierēdņu simpātijas vai konkrētās pašvaldības vadītāju partijiskā piederība. Šo nosodāmo praksi nepieciešams izskaust - pietiek dot naudu draugiem un paziņām.

Esmu pārliecināts, ka, sastādot valsts budžetu, par prioritāti jāuzskata pilsētu un rajonu vajadzības. Sabalansēta un pārdomāta rajonu finansēšana no budžeta līdzekļiem ļautu vietējai varai radīt labvēlīgus apstākļus iedzīvotāju dzīvei un darbam. Bet tas, savukārt, palielinātu nodokļu ieplūšanu valsts kasē un, dabiski, palielinātu budžeta ieņēmumus. Un vēl - nebaidos kļūt banāls - atkārtošu jau sen visiem zināmo: patriotisms un lepnums par savu tēvzemi sākas ar lepnumu par savu mazo dzimteni - savu rajona pilsētu, pagastu vai rajonu. Tad nu iznāk, ka reģionu attiecības ar Rīgu - tas ir ne vien ekonomisks, bet arī politisks jautājums.

 

“ČAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!