• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labiem un lētiem dzīvokļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2002., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas balsi komercpasaulē

Vēl šajā numurā

17.09.2002., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labiem un lētiem dzīvokļiem

Lai risinātu vienu no šā brīža aktuālākajām problēmām - katastrofālu dzīvokļu trūkumu - un nodrošinātu pilsētas dzīvojamā fonda attīstību, mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu, Rīgas dome pavasarī izveidoja SIA “Rīgas pilsētbūvnieks”.

Šajā laikā ir veiksmīgi realizēta dzīvojamās mājas atjaunošana Ozolciema ielā - pēc jaunas apkures sistēmas un siltumizolācijas uzstādīšanas apkures izdevumi šim namam ir samazinājušies uz pusi. Dzīvojamā māja Ziepniekkalnā ieguva arī jaunu fasādi un sakārtotu apkārtni. Daudzdzīvokļu mājas atjaunošanas darbi Ozolciema ielā tika īstenoti ar Berlīnes senāta palīdzību, kas bija šī projekta galvenais finansētājs.

Līdzīgs remonts ir vajadzīgs ļoti daudzām dzīvojamām ēkām, jo dažas no tām ir nokalpojušas trīsdesmit un vairāk gadus. Laikā, kad tās tika celtas, Latvijā spēkā bija pavisam citi celtniecības normatīvi un drošības prasības, tāpēc, lai risinātu šo komplekso problēmu, ir vajadzīgs uzņēmums, kurš pārņems pasūtītāja funkcijas, neradot pārrāvumu līdz šim uzsākto projektu īstenošanā. Paredzams, ka pasūtījumu vērtība dzīvokļu programmas ietvaros sasniegs astoņus miljonus latu, bet jau nākamgad šī summa varētu pieaugt.

Vispirms “Rīgas pilsētbūvnieks” ķersies pie nepabeigto māju izbūves Dreiliņos un Ziepniekkalnā, kur celtniecība tika pārtraukta deviņdesmito gadu sākumā. Ja darbi un iesāktās sarunas ar Dreiliņu zemes īpašniekiem veiksies tikpat raiti kā līdz šim, tad jau pēc nepilna gada pie jauniem dzīvokļiem tiks sešsimt ģimeņu. Bet, lai ar to vien labie darbi nebeigtos, tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss par gatavu vai nepabeigtu dzīvojamo ēku iegādi no fiziskām un juridiskām personām.

Ar atklātu konkursu palīdzību tiks nodrošināts “Rīgas pilsētbūvnieka” darba caurspīdīgums, bet Rīgas iedzīvotāji tiks pie kvalitatīvi uzbūvētiem un, galvenais, lētiem dzīvokļiem.

 

“RĪGAS VĒSTIS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!