• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Planētu vakar apjoza cilvēciskās vienotības aura. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2002., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 13.09.2002.

Laidiena Nr. 131, OP 2002/131

Vēl šajā numurā

12.09.2002., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Planētu vakar apjoza cilvēciskās vienotības aura

Vakar notika kopīgais pasaules piemiņas pasākums “Vienojošais Rekviēms”, veltīts 2001.gada 11.septembra nežēlīgā terora upuriem Ņujorkā un Vašingtonā
SEPT1.JPG (31000 bytes) D10.JPG (27436 bytes)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

11. septembrī no Ņujorkas — speciāli “Latvijas Vēstnesim”

— Jūsu Ekselence, kādas ir jūsu izjūtas Ņujorkā gadu pēc 11. septembra traģēdijas ?

— Es apbrīnoju Ņujorkas iedzīvotājus un visu Amerikas tautu par to, kā viņi pārdzīvoja pagājušā gada 11. septembra traģiskos notikumus. Es jūtu līdzi ģimenēm, kas cieta šajā teroristu uzbrukumā. Man simpatizē, ka neviens netiek aizmirsts gan gadskārtas atceres dienā, gan visa gada garumā. Sevišķi aizkustina, kā tiek godināti ugunsdzēsēji un glābšanas dienesta darbinieki.

Šajās dienās redzu televīzijā un lasu laikrakstos daudz atmiņu stāstu par to, kā notika glābšanas darbi un kādas situācijas vispār piedzīvojuši ugunsdzēsēji un glābēji. Daudzi stāsti satriec, bet arī simpatizē, jo nekurina naidu, bet tieši otrādi — izceļ cilvēku pozitīvās īpašības: pašaizliedzību, drošsirdību, solidaritāti. Nenoliedzami, ugunsdzēsēji un glābēji tagad būs piemērs visai jaunajai paaudzei. Sevišķi svarīgi man ir nodot Latvijas ugunsdzēsēju sūtījumu viņu Ņujorkas kolēģiem. To es uzskatu par vienu no nozīmīgākajiem savas vizītes uzdevumiem.

Ministru prezidents Andris Bērziņš

11.septembrī piemiņas pasākumā Rīgas Doma baznīcā

Jūsu ekselence vēstnieka kungs! Cienījamie klātesošie!

Viens no Svēto Rakstu desmit baušļiem saka: ”Tev nebūs nokaut.” Bet Katoļu baznīcas katehisms pasludina: “Neviens nekādos apstākļos nevar pretendēt nogalināt nevainīgu cilvēku.”

Pagājušā gada 11.septembrī mūs visus satrieca tas, cik nežēlīgi un nekaunīgi starptautiskie noziedznieki iznīcināja tūkstošiem nevainīgu cilvēku. Toreiz un arī tagad visas pasaules godīgie cilvēki ir un bija ar jums — Amerikas Savienoto Valstu tautu.

Mums, latviešiem, šī pleca sajūta ir īpaša, jo jūs, amerikāņi, stāvējāt par mums visus piecdesmit okupācijas gadus. Cauri gadiem un pārdzīvotajam šī pleca sajūta neatslābst, bet kļūst arvien ciešāka. Tā mums būs vajadzīga arī turpmāk, jo iepriekš minētais katehisms saka arī to, ka “ir likumīgi aizstāvēt savas tiesības dzīvot”.

Tādēļ arī šodien tikpat aktuāli skan mūsu Atmodas laiku sauklis: ”Par mūsu un jūsu brīvību!”.

 

ASV vētsnieks Latvijā Braiens Karlsons

11.septembrī piemiņas pasākumā Rīgas Doma baznīcā

Labrīt, premjerministra kungs! Labrīt, arhibīskapa kungs, diriģentu kungi, solisti, koru un orķestru dalībnieki, ekselences, dāmas un kungi!
SEPT2.JPG (22689 bytes) D01.JPG (21543 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Tūkstošiem cilvēku Ņujorkā
(augšējā attēlā pa kreisi), citur pasaulē, kā arī Latvijā, Rīgā (augšējā attēlā pa labi), bija pulcējušies, lai izteiktu solidaritāti terora upuru tuviniekiem, kā arī visai Amerikas tautai; Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džordžs Bušs ar kundzi Lauru un prezidenta padomniece nacionālās drošības jautājumos Kondolīza Raisa klusuma brīdī Baltajā namā (apakšējā attēlā pa kreisi); ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons ar kundzi un Ministru prezidents Andris Bērziņš piemiņas brīdī Rīgas Doma baznīcā (apakšējā attēlā pa labi)

D07.JPG (17200 bytes)
D05.JPG (17698 bytes)
D04.JPG (28179 bytes)

Es vēlētos nolasīt vien 23.psalmu:

23. psalms

 

Dāvida dziesma.

1 Tas Kungs ir mans gans, man netrūks nenieka.

2 Viņš man liek ganīties zāļainās ganībās. Viņš mani vada pie skaidra ūdens.

3 Viņš atspirdzina manu dvēseli un ved mani pa taisnības ceļiem Sava Vārda dēļ.

4 Jebšu es arī staigāju tumšā ielejā, taču ļaunuma nebīstos, jo Tu esi pie manis, Tava gana vēzda un Tavs gana zizlis mani iepriecina.

5 Tu klāj man galdu, maniem ienaidniekiem redzot, Tu svaidi ar eļļu manu galvu, mans kauss ir piepildīts pilns līdz malai.

6 Tiešām, labums un žēlastība mani pavadīs visu manu mūžu, un es palikšu Tā Kunga namā vienumēr.

Psalm 23

 

A psalm of David.

23:1 The Lord is my shepherd, I lack nothing.

23:2 He takes me to lush pastures, he leads me to refreshing water.

23:3 He restores my strength. He leads me down the right paths for the sake of his reputation.

23:4 Even when I must walk through a dark ravine, I fear no danger, for you are with me; your rod and your staff keep me calm.

23:5 You prepare a feast before me in plain sight of my enemies. You refresh my head with oil; my cup is full of wine.

23:6 Surely your goodness and faithfulness will pursue me all the days of my life, and I will live in the Lord’s palace for the rest of my life.

D06.JPG (17199 bytes) D03.JPG (22863 bytes)
Vakar, 11.septembrī, piemiņas pasākumā Doma baznīcā: arhibīskaps Jānis Vanags, Ministru prezidents Andris Bērziņš, Amerikas vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons, Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!