• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tālāku gatavošanos 8. Saeimas vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2002., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66113

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir tādi jautājumi, kas būtu jārisina nekavējoties

Vēl šajā numurā

06.09.2002., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tālāku gatavošanos 8. Saeimas vēlēšanām

Šodien, 6. septembrī, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) VEF Kultūras pilī rīko semināru republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju amatpersonām, kurā pārrunās gatavošanos 8. Saeimas vēlēšanām.

Seminārā CVK pārstāvji iepazīstinās republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju amatpersonas ar kārtību, kā organizējams darbs vēlēšanu iecirkņos un kā jānorit balsu skaitīšanai vēlēšanu naktī. Seminārā tiks pārrunāta arī vēlēšanu rezultātu apkopošanas un nodošanas kārtība. Plānots, ka, izmantojot slēgtu elektronisku tīklu, pirmie 8. Saeimas vēlēšanu rezultāti CVK mājaslapā internetā būs pieejami jau pāris stundu laikā pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas.

Vienlaikus republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijas šodien saņems arī vēlēšanu materiālus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu vēlēšanu iecirkņu darbu 10 dienas pirms vēlēšanām un vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļu apmācību.

Vēlēšanu iecirkņos paredzēts izvietot “Latvijas Vēstneša” izdevumu, kurā publicēti 8. Saeimas vēlēšanām pieteiktie deputātu kandidātu saraksti, priekšvēlēšanu programmas, ziņas par kandidātiem un iekļauta svarīgākā informācija par vēlēšanu kārtību. Vēlēšanu iecirkņos būs aplūkojami arī divi informatīvie plakāti — plakāts par balsošanas kārtību vieglajā valodā “Kā vēlēt?” un plakāts ar informāciju, kā pareizi aizpildāma vēlēšanu zīme. Savukārt par 8. Saeimas vēlēšanu dienu, vēlēšanu iecirkņu atrašanās vietu un darba laikiem vēlētājus informēs smilškrāsas plakāts ar ģerboni. Šāds plakāts tiks izvietots pie visiem vēlēšanu iecirkņiem.

Ar vēlēšanu iecirkņos izvietoto informāciju vēlētāji varēs iepazīties no 25. septembra, kad vēlēšanu iecirkņi sāks darbu. Šajā laikā vēlēšanu iecirkņos varēs pieteikt arī balsošanu mājās tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā.

8. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, šā gada 5. oktobrī. Saeimas vēlēšanas ir vienu dienu, un tajās nav iespējams nobalsot iepriekš.

Kristīne Bērziņa, Centrālās vēlēšanu komisijas   priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!