• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Štīrijas premjerministres vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tas bija uzbrukums visai civilizācijai un tās vērtībām

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Štīrijas premjerministres vizīti

Vakar, 4. septembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Austrijas Štīrijas federālās zemes premjerministri Valtraudi Klasniku.

A.Bērziņš informēja V.Klasniku par Latvijas paveikto ceļā uz Eiropas Savienību (ES), NATO, valsts stabilitātes un ekonomiskās attīstības nodrošināšanā.

V.Klasnika atzinīgi novērtēja Latvijas straujo attīstību pēdējos gados, kā arī uzsvēra, ka to ir sekmējusi A.Bērziņa vadītās valdības stabilitāte.

Štīrijas federālās zemes valdības vadītāja atzīmēja reģionu iesaisti lēmumu pieņemšanā ES, īpaši ES Reģionu komitejā, kā arī nepieciešamību mazām valstīm sadarboties ES ietvaros. V.Klasnika atzina, ka nākotnē Latvijai un Austrijai kā salīdzinoši mazām ES dalībvalstīm ir jāsadarbojas.

A.Bērziņš apliecināja Latvijas apņēmību iestāšanās ES sarunas pabeigt līdz šā gada novembrim, tai skaitā sarunu sadaļā “Lauksaimniecība”, un panākt Latvijas lauksaimniecības ražošanas preču kvotu palielināšanu. Ministru prezidents pateicās par Austrijas atbalstu Latvijai tās virzībā uz ES un aicināja to darīt arī turpmāk, īpaši iestāšanās ES līguma ratifikācijas procesā.

Tikšanās laikā pārrunāti sociālie jautājumi Latvijā: nodarbinātība, garantijas bezdarbniekiem, pabalsti ģimenēm ar bērniem, pensiju lietas.

V.Klasnika augstu novērtēja Rīgas kultūrvēsturisko mantojumu, ierosināja veidot ciešāku sadarbību kultūras jomā starp Rīgu un Grācu un aicināja Ministru prezidentu apmeklēt Grācu.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās arī ar Austrijas Republikas Štīrijas federālās zemes ministru prezidenti Valtraudi Klasniku.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs R. Pīks informēja par Latvijas paveikto ceļā uz integrāciju ES, akcentējot mūsu valsts pārstāvju darbību Eiropas Savienības Konventā. Viņš sacīja, ka jautājums par Latvijas iestāšanos šajā organizācijā īpaši aktualizējies gaidāmo Saeimas vēlēšanu kontekstā, jo politiskās partijas pauž gan atbalstu, gan noraidījumu Latvijas integrācijai ES. “Sabiedriskās domas pētījumi liecina, ka iedzīvotāju attieksme pret šo jautājumu ir ļoti svārstīga, un to ietekmē arī ES pieņemtie lēmumi. Piemēram, ES viedoklis par lauksaimniecības kvotām izraisīja krasu eiroskeptiķu pieaugumu, savukārt Latvijas pārstāves uzvara Eirovīzijas konkursā palielināja eiropiekritēju skaitu,” teica R. Pīks.

Tikšanās noslēgumā Štīrijas federālās zemes ministru prezidente interesējās par iespējamo referendumu ES jautājumā. R. Pīks pastāstīja, ka idejas līmenī apspriesta iespēja to rīkot vienlaikus visās trijās Baltijas valstīs.

 

Saeimas preses dienests , Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!