• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iecerēto sadarbību ar Sicīlijas reģionu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2002., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maskavas mēra vizīti

Vēl šajā numurā

23.08.2002., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iecerēto sadarbību ar Sicīlijas reģionu

Pirmdien, 19.augustā, īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās Jānis Krūmiņš un Sicīlijas reģiona prezidentūras padomes loceklis Deivids Kosta parakstīja Nodomu protokolu starp Latviju un Sicīlijas reģionu. Kā pirms nodomu protokola parakstīšanas paskaidroja Jānis Krūmiņš, tas oficiālā līmenī nostiprinās sadarbību starp Latviju un Sicīlijas reģionu. Puses ir vienojušās, ka turpmāk tās izpētīs un veicinās sadarbības iespējas starp dažādām institūcijām. Par sadarbības sfērām ir noteiktas vietējās un reģionālās demokrātijas stiprināšana, Eiropas integrācija, informācijas sabiedrības attīstība, kultūra, sports un darbs ar jaunatni, veselības aprūpe un sociālā aizsardzība.

Parakstītais dokuments iestādēm un organizācijām paredz palīdzību nepieciešamības gadījumā nodibināt sadarbības sakarus ar līdzvērtīgiem partneriem Latvijā vai Sicīlijas reģionā. Iecerēts arī sekmēt kontaktu tīklu izveidošanos un sadarbības projektu izstrādi turpmāko partneru starpā. Par abpusēji saistošu atzīta mazo un vidējo uzņēmumu darbības sekmēšana un tūrisma attīstība. Savukārt par vienu no pirmajām kopīgi īstenojamām programmām kļūs izglītība un valodu apmācība. Deivids Kosta norādīja, ka Sicīlijā jau ir uzsākta vērienīga valsts ierēdņu apmācības programma un tajā interesentiem būs vieta arī latviešu valodas apguvei. Kā paskaidroja J.Krūmiņš, gan valodu apmācībai, gan pārējo jau konkretizēto programmu īstenošanai arī Latvijas puse jau ir sarūpējusi iespējamo finansējumu.

Ministrs atgādināja, ka Sicīlijai ir labas prasmes un spējas caur projektiem piesaistīt ievērojamu Eiropas Savienības palīdzības naudu un tā būtu saistoša pieredze arī Latvijas speciālistiem. Kā otra prioritārā sadarbības programma tika minēta informācijas sabiedrības attīstība.

To, ka nodomu protokola parakstīšanā ir bijusi abpusēja ieinteresētība, apliecināja Sicīlijas reģiona prezidentūras padomes locekļa Deivida Kostas teiktais: “Saule, kas šobrīd apspīd jūsu zemi, mums ļoti atgādina mūsējo. Tādēļ mēs jūtamies šeit kā mājās un domājam, ka varēsim šo sajūtu saglabāt arī turpmāk mūsu sadarbības laikā. Ceram, ka spēsim veicināt sakarus kā ierēdņu pieredzes apmaiņas, apmācību, tā arī ekonomiskās darbības jomā.” Bet par nodomu nopietnību un apņēmību tos pildīt Jānis Krūmiņš piebilda, ka ar sicīliešiem nejokojot un šajā zemē panākta mutiska vienošanās ir nopietns arguments arī turpmākajai rīcībai.

Sicīlijas reģiona delegācija Latvijā ieradās atbildes vizītē pēc Latvijas puses ielūguma. Savukārt Latvijas delegācija, kuras sastāvā bija īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās Jānis Krūmiņš un Jelgavas domes pārstāvji, Sicīlijā viesojās šā gada jūlijā.

Zaida Kalniņa, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!