• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu kandidātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2002., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Katram sava atbildības nasta jāprot nest

Vēl šajā numurā

09.08.2002., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu kandidātiem

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 7. augustā no deputātu kandidātu sarakstiem izsvītroja Tautas saskaņas partijas (TSP) deputātu kandidāti Tatjanu Ždanoku un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) deputātu kandidātu Jāni Ādamsonu, jo uz tiem attiecināmi kandidēšanas ierobežojumi Saeimas vēlēšanās.

TSP kandidāte T. Ždanoka svītrota, pamatojoties uz Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) informāciju un Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 1999. gada 15. decembra spriedumu, ar kuru atzīts, ka T. Ždanoka pēc 1991. gada 13. janvāra darbojusies Latvijas Komunistiskajā partijā.

Savukārt LSDSP pieteiktais deputātu kandidāts J. Ādamsons no kandidātu saraksta svītrots, pamatojoties uz TSDC informāciju un Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru atzīts, ka J. Ādamsons no 1981. gada 26. augusta līdz 1992. gada 6. jūnijam ir bijis PSRS Valsts drošības komitejas Robežapsardzības karaspēka štata darbinieks.

Tā kā T. Ždanoka bija vienīgā kandidāte TSP kandidātu sarakstā, tad līdz ar T. Ždanokas svītrošanu CVK atcēla arī savu lēmumu par TSP deputātu kandidātu saraksta reģistrāciju.

Kā zināms, Saeimas vēlēšanu likums aizliedz par deputātu kandidātu pieteikt un Saeimā ievēlēt personas, kuras pēc 1991. gada 13. janvāra darbojušās Komunistiskajā partijā, Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās. Tāpat par deputātu kandidātiem nedrīkst pieteikt arī tās personas, kas ir vai ir bijušas PSRS, LPSR vai ārvalstu drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki.

CVK 7. augustā reģistrēja arī piecus pēdējos iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus 8. Saeimas vēlēšanām, proti, Latvijas Atdzimšanas partijas, Latvijas Apvienotās republikāņu partijas, Latviešu partijas, partijas “Latgales gaisma” un “Māras zeme” deputātu kandidātu sarakstus. Līdz ar to 8. Saeimas vēlēšanās piedalīsies 20 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti.

Ar visiem 8. Saeimas vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām un citu statistiku iespējams iepazīties CVK mājaslapā (www.cvk.lv) sadaļā — 8. Saeimas vēlēšanas.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!