• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Lielbritāniju imigrācijas kontrolē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2002., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Spānijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO

Vēl šajā numurā

23.07.2002., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Lielbritāniju imigrācijas kontrolē

Pēdējā pusgada laikā strauji palielinājies to personu skaits no Latvijas, kuras pieprasa politisko patvērumu Lielbritānijai, kā arī to personu skaits, kas uz aizdomu pamata par vēlmi nelegāli uzturēties vai strādāt Lielbritānijā netiek ielaistas valstī.

Lai pārrunātu radušos situāciju un meklētu kopīgus risinājumus, 18.jūlijā Ārlietu ministrijā tikās Lielbritānijas vēstniecības un Latvijas atbildīgo institūciju pārstāvji.

Vēstniecības pārstāvji informēja par radušos situāciju un vēlreiz apstiprināja — Lielbritānija uzskata, ka personām no Latvijas, kas drīzumā kļūs NATO un ES dalībvalsts, nevar tikt piešķirts politiskais patvērums Lielbritānijā.

Latvijas Valsts robežsardzes un tās Imigrācijas dienesta pārstāvji informēja, ka jau kopš jūlija sākuma personas, kuras vēlas ceļot uz Lielbritāniju, tiek intervētas rūpīgāk. Izmantojot izdevību, Latvijas pārstāvji lūdza precizēt informāciju par gadījumiem, kad konstatēti konkrēti uzņēmumi, kas organizējuši nelegālu darbu vai uzturēšanos Lielbritānijā. Atzīstot šī jautājuma nopietnību, tika nolemts pastiprināt 2000. gadā izveidotās starpministriju darba grupas darbību, kas veic pasākumus nelegālās imigrācijas novēršanai.

Lielbritānijas pārstāvji no savas puses apsolīja kā informatīvu, tā arī finansiālu palīdzību, lai varētu veikt sabiedrības informēšanu par Lielbritānijas imigrācijas noteikumiem.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija atkārtoti vērš uzmanību uz to, ka Lielbritānijas Imigrācijas dienestam ir tiesības atteikt ieceļošanu valstī jebkurai personai, par kuras ieceļošanas un uzturēšanās mērķiem Lielbritānijā tam rodas šaubas.

Ārlietu ministrijas preses centrsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!