• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2002., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.07.2002., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs 22. jūlijā tikās ar Spānijas militāro pārstāvi NATO ģenerālleitnantu Luisu Feliu (Luis Feliu). Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja NATO paplašināšanās jautājumus, kā arī Latvijas bruņoto spēku attīstību un mūsu valsts militārpersonu iesaistīšanos NATO štābu darbā.

Tikšanās laikā L. Feliu izteica Spānijas atbalstu Latvijas dalībai NATO. Viņš norādīja, ka, pēc Spānijas domām, Latvijas integrācijai NATO ir svarīga apgādes sistēmas jautājumu sekmīga risināšana un ārvalstu bruņoto spēku uzņemošās valsts atbalsta sistēmas attīstība.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs izteica pārliecību, ka Latvija arī pēc NATO valstu vadītāju tikšanās Prāgā turpinās iesākto darbu efektīvas aizsardzības sistēmas izveidošanā. E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija ir sākusi militāro vienību specializācijas procesu. Spānijas militārais pārstāvis NATO atzinīgi novērtēja paveikto Latvijas militāro vienību specializācijā un īpaši uzsvēra vajadzību pēc militārās medicīnas speciālistiem.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs informēja arī par plāniem personāla izglītošanā, lai Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, strādājot NATO struktūrās, nebūtu problēmu ar alianses administratīvo un vadības procedūru pārzināšanu. Abas sarunu puses par būtisku atzina, ka aizsardzības sistēmā nepieciešams laikus ieviest alianses militāro terminoloģiju. Tas atvieglotu sadarbību starp Latviju un NATO. Spānijas pārstāvis pauda viedokli, ka Latvijai nebūs grūti integrēties NATO darbā, jo lielākā daļa Latvijai doto uzdevumu ir izpildīti. Vienlaikus ģenerālleitnants L. Feliu piedāvāja Spānijas palīdzību Latvijai NATO integrācijas procesā.

Sarunas gaitā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs un Spānijas pārstāvis NATO pārrunāja arī NATO un Eiropas Savienības militāro spēku nozīmi un sadarbību kopīgo uzdevumu veikšanā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!