• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par naudu mediķu algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2002., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai droša visa valsts robeža

Vēl šajā numurā

19.07.2002., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par naudu mediķu algām

Ministru kabineta Komitejas 16.jūlija sēdē tika nobalsots par 1,5 miljonu latu novirzīšanu no Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras (VOVAA) rezerves fonda līdzekļiem, lai nodrošinātu streikotāju arodbiedrību prasīto vidējo darba samaksu. Savukārt 1,7 miljoni latu nāks no valsts pamatbudžeta dotācijas.

Labklājības ministrs Viktors Jaksons: “3,2 miljoni latu streikotāju algām ir atrasti, un tas ir pozitīvs fakts. Bīstami ir tas, ka nauda tiks ņemta no VOVAA rezerves fonda. Tomēr šo soli mēs spersim, jo jautājums par mediķu algām ir prioritārs un medicīnas darbinieku intereses nedrīkstētu ciest Finansu ministrijas rīcības dēļ.”

Ministrs arī iepriekš atzinis, ka VOVAA rezerves fonds ir finansu krājumi valsts veselības sistēmas attīstībai, starptautiskiem projektiem un nebaltai dienai, tādēļ būtu nepareizi un riskanti tos izsaimniekot.

Labklājības ministrija uzskata, ka veselības aprūpes rezerves fonda pārmērīga izmantošana streikotāju algu palielināšanai, ko uzspieda Finansu ministrija, rada risku gan veselības reformai, gan Latvijas veselības aprūpes sistēmas gatavībai finansiāli rīkoties epidēmiju un citu piepešu sabiedrības veselības risku gadījumos.

Labklājības ministrijas  Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!