• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Baltijas sarunām" Austrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2002., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Koreju ārpus futbola stadiona

Vēl šajā numurā

16.07.2002., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Baltijas sarunām” Austrijā

Pēc Austrijas prezidenta Tomasa Klestila ielūguma triju Baltijas valstu prezidenti, tajā skaitā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, ieradīsies Zalcburgā, Austrijā, lai no 26. līdz 28.jūlijam piedalītos “Baltijas sarunās”. Sarunu lokā būs jautājumi par jaunās Eiropas nākotni, ES paplašināšanās procesu un Baltijas valstu lomu jaunajā Eiropā. Sarunās piedalīsies arī ES dalībvalsts Portugāles prezidents Horhe de Sampaijo. Paredzēta piecu prezidentu kopīga preses konference, kā arī tikšanās ar Zalcburgas federālo Ministru prezidentu un citām amatpersonām.

Aizvadītajā gadā “Austrijas platformas” ietvaros Austrijas valdība rīkoja dažādus pasākumus, lai informētu Austrijas sabiedrību par ES paplašināšanās procesu un organizācijas kandidātvalstīm. 2001. gadā no 26. līdz 28. novembrim Vīnē notika īpaša Baltijas valstīm veltīta konference, kuras mērķis bija tuvāk iepazīstināt ar Latviju, Lietuvu un Igauniju kā nākamajām ES dalībvalstīm. “Baltijas sarunas” uzskatāmas par vēl vienu soli Austrijas un Baltijas valstu ciešāku attiecību veidošanā.

“Baltijas sarunas” notiks laikā, kad Zalcburgā risināsies viens no Eiropas slavenākajiem mūzikas festivāliem “Salzburger Festspiele 2002”, uz kuru uzaicināti arī visu sarunās pārstāvēto valstu prezidenti. 29.jūlijā festivālā muzicēs Gidons Krēmers.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!