• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pierīgas privātmāju ciematiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2002., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību, nevis palīdzību

Vēl šajā numurā

16.07.2002., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pierīgas privātmāju ciematiem

Pēdējo triju gadu laikā ap Rīgu uzcelti un būvēšanas stadijā ir vairāk nekā 20 privāto māju ciematu, kuros kopumā plānots uzbūvēt ap 1300 savrupmāju un rindu māju. To vērtība ir no 70 līdz pat 130 tūkstošiem latu atkarībā no rajona un mājas izmēriem un labiekārtojuma. Lauku rajonos privātmāju ciematus vēl nebūvē, jo nav cilvēku, kas par mājokli būtu gatavi izdot tik lielu naudu.

Topošā Mārasciema būvnieki sola, ka divu trīs gadu laikā Mārupes pagasta 12,8 hektāros zemes uzbūvēs 78 jaunas privātmājas, kā arī izveidos sporta un atpūtas laukumus, izraks dīķi un radīs veikalus un citus sabiedrisko objektus. SIA “Merks” un SIA “ELL nekustamie īpašumi” mājas ir samērā vienkāršas, tādēļ arī to cenas nebūšot pārmērīgi augstas. Kaut arī ciemata projekti nav paši veiksmīgākie, tomēr pircējus varētu pievilināt salīdzinoši zemā cena.

Skaļi jaunā Beberu ciemata būvniecību pieteikusi firma “Latio”. Tā kilometra attālumā no Rīgas Babītes pagastā jau augustā sola sākt pirmo 11 māju būvniecību. Plānots, ka jaunais Beberu ciems nākotnē aizņems 30 hektārus zemes, uz kuras atradīsies 140 māju. No šīm mājām 45 būs savrupmājas, pārējās – rindu un daudzdzīvokļu mājas. Babītes pagasts ciematu projektētāju aprindās ir ļoti iecienīts, jo te 30 privātmāju ciematu Liepezers būvē arī “Baltijas dizaina grupa”. Arī šī firma sola labiekārtotu apkārtni ar bērnu rotaļlaukumiem, labiekārtotu ezera pludmali, apgaismotām ielām un citiem labumiem. Šie nami domāti ļoti turīgiem cilvēkiem. Šī pati firma Babītes pagastā būvē vēl vienu ciematu – Oši. Tur septiņos hektāros zemes plānots uzbūvēt 25 mājas. Vēl vienu ciematu Babītē būvē uzņēmēji Genādijs un Dmitrijs Tovancevi. 15 hektāros zemes taps ciemats Bebrupļava ar 45–50 mājām. Savukārt “Saliena Real” Babītes pagasta Piņķos sola uzbūvēt Silarāju ciematu ar 85 savrupmājām un vairākām rindu mājām. Bet Babītes pagasta Gravās taps Mežmala, ko būvēs “Forma 3”. Tur būs 40 māju.

Otrā Rīgas pusē – Stopiņu pagastā – top SIA “Super Bebris” projektētais ciemats Saulīši. Tajā atšķirībā no pārējiem, kur mājas būvē no fiboblokiem, top ēkas pārsvarā no frēzbaļķiem, kā arī līmēto koka brusu guļbūves. Saulīši ar 127 privātmājām aizņems 18 hektārus. Savukārt Rāmavā AS “Kolonna” projektē ciematu Mākoņkalns. Te paredzēt uzbūvēt 30 māju. Arī tās domātas turīgiem ļaudīm. Ādažu pagastā pie Ataru ezera firma “New Jen Development” rada Emīlijas dārzus ar 11 mājām. Savukārt Garkalnes pagastā pie Sunīšu ezera būs Ezerkrasts. Šeit zemes gabalus 74 māju būvniecībai iegādājusies kāda privātpersona. Zemi tālāk pārdod cilvēkiem, kas vēlas būvēt lielas un greznas savrupmājas. Grandiozāko projektu sola īstenot firma “Laura pārdošanas grupa”, kas Katlakalnā 55 hektāros zemes jau šogad sāk būvēt pirmās mājas ciematam, kura nosaukums būs Saules ligzda. Tajā – 293 mājas.

Šeit pieminētie ciemati ir jau uzprojektēti un to būvniecība jau sākusies. Pirmo māju būvēšana topošajos privātmāju ciematos sākās jau 1997. gadā, kad AS “Kolonna” uzbūvēja 21 māju Langstiņos un jaunizveidoto ciematu nosauca par Silezeru. Nekustamo īpašumu eksperti gan norāda, ka privātmāju ciematu būvniecības apjomi šobrīd ir pārāk lieli, jo turīgais vidusslānis, kas būtu spējīgs šādas mājas iegādāties, tik strauji neveidojas.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!