• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu domu par Latvijas un Eiropas pagātni un nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2002., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nauda kā Eiropas vienotības zīme

Vēl šajā numurā

04.07.2002., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu domu par Latvijas un Eiropas pagātni un nākotni

Vakar, 3.jūlijā, Valsts prezidente tikās ar bij. Vācijas vēstnieku Latvijā grāfu Oto fon Lambsdorfu

GRAFS.JPG (18058 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 3.jūlijā, Rīgas pilī tikās ar Frīdriha Naumana fonda priekšsēdētāju, bijušo Vācijas ekonomikas ministru grāfu Oto fon Lambsdorfu.

Valsts prezidente vēlējās uzzināt, kāda ir situācija ar kompensāciju izmaksām nacionālsociālistiskās Vācijas spaidu darbos nodarbinātajiem Latvijas iedzīvotājiem Otrā pasaules kara laikā. Viņa aicināja Oto Lambsdorfu kā fonda pārstāvi meklēt efektīvākus veidus, kā paātrināt kompensāciju izmaksu šiem Latvijas iedzīvotājiem. Prezidente uzsvēra, ka “šo veco ļaužu dzīvēs katra diena un mēnesis ir dārgs un kompensācijas būtiski atvieglotu viņu vecumdienas”. Viņa arī atzīmēja, ka līdz ar kompensāciju izmaksu tiks dzēsta pagātnes netaisnība pret šiem cilvēkiem. Oto Lambsdorfs apliecināja prezidentei, ka vēlas, lai kompensāciju izmaksa netiktu aizkavēta, un tiks meklēti risinājumi, lai situācija šajā jautājumā mainītos.

Abas puses pārrunāja NATO un ES paplašināšanās procesus. Prezidente uzsvēra vēsturisko nozīmību NATO kandidātvalstu galotņu sanāksmei, kas šajās dienās noritēs Rīgā un apliecinās šo valstu solidaritāti ceļā uz NATO. Oto Lambsdorfs izteica cerību, ka Prāgas NATO galotņu sanāksme būs īpaši veiksmīga Latvijai, kā arī informēja prezidenti par Vācijas iekšpolitiskajām aktualitātēm pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!